GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΙΣΧΟΣ από την Hellenic Train! ΣΤΕΛΝΕΙ στη Δικαιοσύνη τους εργαζόμενους επειδή θα απεργήσουν για την ασφάλεια στα τρένα...

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απάντησε η Hellenic Train στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, 1,5 χρόνο μετά τ...


Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απάντησε η Hellenic Train στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, 1,5 χρόνο μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει η Hellenic Train, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποφανθεί για τη νομιμότητα της προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου τα σωματεία ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τηνΤετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται μία κίνηση που προκαλεί αίσθηση, καθώς αντί η Hellenic Train να απαντήσει στις πολύ σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων, επέλεξε να τους σύρει στα δικαστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προβλήματα που μετά από ενάμιση χρόνο της αποφράδος ημέρας του δυστυχήματος και της φυσικής καταστροφής Daniel παραμένουν, ενώ πολλά από αυτά, που αφορούν τον ΟΣΕ και την Hellenic train, διαιωνίζονται και βαλτώνουν.
Συγκεκριμένα τα καίρια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων είναι τα εξής:
-Η μη ολοκλήρωση της υπογειοποίησης της γραμμής στην Αθήνα έπειτα από 17 χρόνια
-Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων στον σταθμό Λαρίσης
-Η η παντελής έλλειψη σύγχρονων μέσων αντιμετώπισης των παραβατικών επιβατών
-Η τραγική κατάσταση των εγκαταστάσεων των μηχανεργοστασίων
-Η έλλειψη αξιόλογου σύγχρονου τροχαίου υλικού
-Η τραγική έλλειψη προσωπικού
Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ακόμα ότι η επιλογή παραχώρησης εργασιών με εξωτερικούς συνεργάτες (outsourcing) όπως ο καθαρισμός των δένδρων και άλλων υλικών επί γραμμής από τον ΟΣΕ, καθώς και η παραχώρηση τεχνικών εργασιών λόγω ελλείψεως προσωπικού από την Hellenic train, δεν αποκατέστησε ούτε κατ’ ελάχιστο τα προβλήματα και την αξιοπιστία των εταιρειών απέναντι στο επιβατικό κοινό.
«Άλλωστε όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι “ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων της Hellenic Train.
Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά από την κυβέρνηση:
-Άμεσες προσλήψεις προσωπικού ώστε να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας
-Άμεσες ενέργειες και υλοποίηση των προτάσεων του σωματείου για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων
-Άμεσες ενέργειες και υλοποίηση των προτάσεων του σωματείου για την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών επί των αμαξοστοιχιών καθώς και στους σταθμούς
-Αντικατάσταση του τροχαίου υλικού με σύγχρονους συρμούς εφάμιλλους των Ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων-Οι επιβάτες μας αξίζουν το καλύτερο!
-Να δοθούν άμεσα τα Μ.Α.Π.(Μέσα ατομικής προστασίας)
-Να προχωρήσει η εκπαίδευση των μηχανοδηγών και των τεχνιτών στο σύνολο του τροχαίου υλικού
-Να θεσπιστεί η συνεχής εκπαίδευση των τεχνιτών και των συνοδών αμαξοστοιχιών
-Άμεσες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων στα μηχανεργοστάσια
-Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και της ασφάλειας των μεταφορών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση