GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ο Φλώρος της Energa για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά...

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων καταδικάστηκαν ο  Αριστείδης Φλώρος και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεσ...


Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων καταδικάστηκαν ο  Αριστείδης Φλώρος και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση των αποφυλακίσεων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά. Ανάμεσα τους, οι γιατροί που χορήγησαν τα πιστοποιητικά και ο γνωστός βαρυποινίτης Δημ. Ναστούλης.
Το σκάνδαλο ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας μετά την αμφιλεγόμενη απελευθέρωση του Φλώρου, η οποία προκάλεσε τότε δημόσια κατακραυγή. Το 2018, ο κ. Φλώρος κατάφερε να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του μέσω της υποβολής παραποιημένων ιατρικών εγγράφων που υποστήριζαν ότι έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ένα πλέγμα διαπλοκής στο οποίο συμμετείχαν γιατροί, υπάλληλοι των φυλακών, ακόμη και υπάλληλοι των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Σύμφωνα με το πόρισμα του δικαστηρίου, οι γιατροί εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά, με βάση τα οποία οι κρατούμενοι είχαν αναπηρία που υπερέβαινε το απαιτούμενο όριο του 67% για πρόωρη αποφυλάκιση.
Στον κ. Φλώρο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή ενώ στον κ. Ναστούλη ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Την ίδια ποινή επέβαλε το δικαστήριο και στη σύντροφο του κ, Ναστούλη, λογίστρια από την Ελευσίνα, η οποία κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της συνέργειας σε χρήση ψευδούς βεβαίωσης.
Ο χειρούργος του Ευαγγελισμού κ. Κουτσουρελάκης καταδικάστηκε σε 12 μήνες για τον ρόλο του στην πλαστογραφία.
Ένοχη κρίθηκε και η πνευμονολόγος Μαρία-Ελένη Κούναβη για το αδίκημα της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης. Πιστοποιούσε ότι ο Φλώρος έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κάτι που διαπίστωσε έπειτα από εξέταση του ίδιου στο γραφείο της. Ο κ. Φλώρος όχι μόνο δεν έπασχε από αποφρακτική πνευμονοπάθεια αλλά ουδέποτε μετέβη στο ιατρείο της! Σε βάρος της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

1 σχόλιο

  1. Βλεπεις,οι κατηγορουμενοι ειναι απο αλλη παστα,τα πλαστα εγγραφα ειναι απλως μια παιδικη αφελεια.Δεν ειναι δα και καθαριστρια να την κυνηγανε δαιμονες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση