GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ! ΠΡΟΕΔΡΟΣ στην κρατική ΔΕΠΑ Εμπορίας διορίστηκε ο Αντ. Διαματάρης...

Την Τετάρτη η εταιρεία ΔΕΠΑ Εμπορίας που ελέγχεται από το Ελληνικό Δημόσιο (πιο συγκεκριμένα από το ΤΑΙΠΕΔ κατά 65% και 35% από τα Ελληνικά ...


Την Τετάρτη η εταιρεία ΔΕΠΑ Εμπορίας που ελέγχεται από το Ελληνικό Δημόσιο (πιο συγκεκριμένα από το ΤΑΙΠΕΔ κατά 65% και 35% από τα Ελληνικά Πετρέλαια) ανακοίνωσε αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο, ορίζοντας πρόεδρο του Δ.Σ. τον Αντώνης Διαματάρη, πρώην υφυπουργό Εσωτερικών.
Οπως είναι γνωστό ο κ. Διαματάρης αναγκάστηκε σε πρόωρη παραίτηση από την πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, λόγω της γνωστής υπόθεσης με το μεταπτυχιακό που είχε πει ότι κατέχει από το πανεπιστήμιο Columbia, αλλά δεν το είχε πάρει ότι δήλωσε ότι το κατέχει.
Ωστόσο, κάποιοι στην κυβέρνηση δεν ξέχασαν την «προσφορά» του και ορίστηκε πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, παρά το ότι δεν έχει σχέση με τον κλάδο της ενέργειας. Το θέμα είναι ότι ο διορισμός έγινε από τον μέτοχο που δεν είναι απευθείας το Ελληνικό Δημόσιο αλλά το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο υπάγεται στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.
Με αυτή την τοποθέτηση ίσως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, αφού ο Απόστολος Διαματάρης είναι ταυτόχρονα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών, ο κ. Διαματάρης τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Άκτωρ τον Νοέμβριο του 2023 (η Ακτωρ ήταν θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά εξαγοράστηκε από την Intrakat).
Λεπτομέρεια με τη δική της σημασία είναι ότι στην ανακοίνωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας για τον ορισμό του κ. Διαματάρη στη θέση του Προέδρου, δεν αναφέρεται ότι είναι μέλος του Δ.Σ. της Ακτωρ. Αντίθετα αναφέρεται ότι είναι μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης.
Φαίνεται ότι οι καλοί πολιτικοί με γνωριμίες δεν χάνονται και πάντα βρίσκουν ευκαιρίες αποκατάστασης είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο, ακόμα κι οι θέσεις τους γεννούν συγκρούσεις συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση