GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στην Αθήνα...

Πατίνια, ποδήλατα, μουσική, χορός και άλλες δράσεις για όλη την οικογένεια σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας διοργάνψσε ο Δήμος Αθηναίων με αφ...


Πατίνια, ποδήλατα, μουσική, χορός και άλλες δράσεις για όλη την οικογένεια σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας διοργάνψσε ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας ίσχυσαν ως τις 10 το βράδυ.
Η οδός Αθηνάς, που είναι πάντα πνιγμένη στις κόρνες και τον θόρυβο, αυτή τη φορά γέμισε με νότες κλασικής μουσικής, σαν η πολύβουη πόλη να σιώπησε για λίγο, να άλλαξε για λίγο μορφή και να έγινε πιο… ανθρώπινη.
Το Athens – City Festival του Δήμου Αθηναίων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο με περισσότερες από 20 δράσεις και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια.
Στην οδό Αθηνάς στο κέντρο της Αθήνας μουσική μπάντα έπαιζε τραγούδια διασχίζοντας τον δρόμο και πλήθος κόσμου ακολουθούσε γιορτάζοντας την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
Από το Σάββατο βράδυ μικροί και μεγάλοι βρήκαν μια μοναδική ευκαιρία να περπατήσουν ελεύθερα στην μέση των πιο κεντρικών δρόμων της Αθήνας και να κάνουν άφοβα ποδήλατο, ρόλερς και πατίνι.

Χάρης Δούκας: Θέλουμε πόλεις στις οποίες τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν κυρίαρχη θέση
«Θέλουμε πόλεις στις οποίες τα αυτοκίνητα δε θα έχουν κυρίαρχη θέση» τονίζει ο Χάρης Δούκας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, σε ανάρτηση στα social media σημειώνει:
«Η Αθήνα για να πετύχει την κλιματική ουδετερότητα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, βάζοντας στο επίκεντρο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, με βασική προϋπόθεση, βέβαια, την αναβάθμιση της δημόσιας συγκοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση