GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Διάρρηξη – μυστήριο στο κτίριο δύο υπουργείων....

Διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στο κτίριο επί της οδού Δραγατσανίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζονται τα γραφεία δύο υπουργεί...


Διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στο κτίριο επί της οδού Δραγατσανίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζονται τα γραφεία δύο υπουργείων. Στον πέμπτο όροφο είναι γραφεία Πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας και στον έβδομο όροφο είναι τα γραφεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες , οι δράστες φέρεται να είναι δύο άτομα νεαρής ηλικίας οι οποίοι πήραν τουλάχιστον 17 λάπτοπ. Οι υπολογιστές ήταν ολοκαίνουριοι και βρίσκονταν σε αποθήκη γραφείου που βρίσκεται στον 7ο όροφο. Συνολικά, τα υπουργεία είχαν παραλάβει εδώ και έναν μήνα 38 λάπτοπ για να τα μοιράσουν στους υπαλλήλους. Τα 17 που είχαν εκλάπησαν δεν είχαν δοθεί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 6 το πρωί οι «ποντικοί» τρύπωσαν πρώτα στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα στον 5ο όροφο του κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Δραγατσανίου.
Από εκεί, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, δεν πήραν τίποτα και έτσι ανέβηκαν πιο πάνω. Οι δράστες, που όπως εκτιμούν αστυνομικοί είναι τουλάχιστον 2-3 άτομα, μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζεται το τμήμα πληροφορικής και έκλεψαν τους υπολογιστές χωρίς να τους καταλάβει κανείς. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν ενώ η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν οι υπάλληλοι πήγαν στα γραφεία τους.
Οι αρχές ενημερώθηκαν και αξιωματικοί της Ασφάλειας πήγαν στο κτήριο για να διερευνήσουν τι είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις, αποτυπώματα από τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες και αναζητούν εικόνα από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει την επιδρομή των κλεφτών με αδυναμία στην τεχνολογία. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί ότι ενώ πρόκειται για ένα κτήριο υπουργείου, στο κέντρο της Αθήνας, τα μέτρα ασφαλείας ήταν από ελάχιστα έως ανύπαρκτα και σίγουρα ανεπαρκή.
Οι έρευνες στρέφονται και στο ότι ενδεχομένως κάποιος να έδωσε την πληροφορία στους δράστες, κάποιος δηλαδή που γνώριζε ότι τα λάπτοπ βρίσκονταν εκεί και είναι κυριολεκτικά «του κουτιού». Οι δύο δράστες έφυγαν από την πίσω πόρτα του κτιρίου και η αστυνομία τους αναζητά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση