GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ (και) ο Πολάκης! ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ η πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη...

Κατατέθηκε και επισήμως από τους «87» η πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη, η οποία συνοδεύεται από το αίτημα για νέες προεδρικές κάλπες....


Κατατέθηκε και επισήμως από τους «87» η πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη, η οποία συνοδεύεται από το αίτημα για νέες προεδρικές κάλπες. Θέμα ηγεσίας έθεσε, όπως αναμενόταν, ο Παύλος Πουλάκης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε μάλιστα «mea culpa» για τη στήριξη που έδωσε στον κ. Κασσελάκη πέρυσι, όταν διεκδίκησε την προεδρία του κόμματος.
Ο κ. Πολάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του χωρίς να καταθέσει πρόταση μομφής, λέγοντας «δεν θα κάνουμε αυτή τη δουλειά». Φράση που ερμηνεύτηκε ως στήριξη της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87». Τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν θα είναι φανερή ή μυστική η ψηφοφορία.

H πρόταση των «87»
«Αφού δεν σήκωσε ο ίδιος το δικό μας γάντι για προσφυγή στη βάση, σηκώσαμε εμείς το δικό του ‘κάντε μου πρόταση μομφής’», λένε στελέχη της ομάδας των «87».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί οι «87» κυκλοφόρησαν κείμενο σκληρής κριτικής στον πρόεδρο του κόμματος, το οποίο συνοδευόταν από 100 υπογραφές.
Κατά τους ίδιους, η δύναμή τους είναι μεγαλύτερη στην Κεντρική Επιτροπή και αυτό, λένε, θα φανεί στην ψηφοφορία. Η οποία, όπως τονίζουν, θα πρέπει να γίνει με κάλπη, να είναι δηλαδή μυστική, ώστε να ψηφίσουν ελεύθερα τα μέλη.
Αίτημα το οποίο χαρακτηρίζεται «αδιανόητο» από στελέχη της ηγεσίας, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος όταν στελέχη της Κ.Ε. «θα ψηφίσουν αλλιώς φανερά και αλλιώς μυστικά».

Το κείμενο της πρότασης μομφής καταλήγει ως εξής:
«Με ευθύνη του προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανοιχτό στην κοινωνία και πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης, μετατρέπεται σε ένα κόμμα – καρικατούρα με δεξιές αποχρώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του προέδρου δεν επιτελεί τον συνταγματικό του ρόλο, που είναι η άσκηση δομικής αντιπολίτευσης και η δημιουργία εναλλακτικού πόλου προοδευτικής διακυβέρνησης.
Γιατί ο πρόεδρος δεν εφαρμόζει την απόφαση του 4ου συνεδρίου, μιλάει για κοινή εκλογική συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων οι εκφράσεις του περί συνεργασίας κουρελού ή συνεργασία της διαπλοκής, τον καθιστούν πρόσωπο που δεν μπορεί να υπηρετήσει την απόφαση αυτή στα πλαίσια της ευρύτερης ανασύνθεσης των προοδευτικών δυνάμεων.
Γιατί θεωρούμε ότι το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ηγεσίας.
Γιατί ο πρόεδρος δεν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθιξία ώστε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου.
Γιατί τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να περιμένουν και ζητούν καθαρές και δημοκρατικές λύσεις ΤΩΡΑ, 100 μέλη της ΚΕ ενεργοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ 4 του Καταστατικού και καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας στον πρόεδρο και ζητούμε με την άμεση προσφυγή στη βάση
».

1 σχόλιο

  1. Α!ρε Παυλο,καλος,αγνος,παλληκαρι αλλα αχμακης.Πολυ αχμακης.Πες μου,ρε Παυλο,απο πότε αυτα τα κοπροσκυλα σε εχουν βαλει στο ματι;Απο πότε σε κυνηγανε γιατι τους χαλας τη σουπα;Και τωρα σε βαλανε μπροστα.Δεν βγαινεις.Μονο,ισως,ο Φαμελλος,λογω κοινης αποδοχης και παλι ενας σοβαρος δεν τον ψηφιζει τωρα που κλαψουριζει στα καναλια.Αρα,μεγαλε και παντελονατε;Μενεις;Ονειδος.Φευγεις;Κριμα και αδικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση