GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ! ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ο Ιμπραχίμ Ακίλ που σκοτώθηκε στην επίθεση στην Βηρυτό από το Ισραήλ...

Ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ, μαζί με άλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ, ήταν ο στόχος του  αεροπορικού πλήγματο...


Ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ, μαζί με άλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ, ήταν ο στόχος του  αεροπορικού πλήγματος στην Βηρυτό. Ο Ακίλ ήταν ο δεύτερος της τάξη στην διοίκηση του ένοπλου τμήματος της Χεζμπολάχ, πίσω από τον Φουάντ Σουκρ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα τον Ιούλιο.
Δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ σκοτώθηκαν στην Ισραηλινή επιδρομή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF.
Ο Ακίλ, ήταν γνωστός και ως Τάχσιν και ήταν στέλεχος του ανώτατου στρατιωτικού οργάνου της Χεζμπολάχ, του Συμβουλίου Τζιχάντ. Ήταν επίσης επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Αλ Ραντουάν, της κορυφαίας στρατιωτικής μονάδας της οργάνωσης.
Η Δύναμη Ραντουάν δημιουργήθηκε μετά τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου το 2006 και στόχος της σύστασης της είναι να ενισχύσει τις επιθετικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Η μονάδα είναι κυρίως υπεύθυνη για τον χερσαίο πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων αποστολών υψηλού ρίσκου, όπως η διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος.
Στη δεκαετία του 1980, ο Ακίλ ήταν βασικό μέλος του τρομοκρατικού πυρήνα της Χεζμπολάχ, της Οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία είχε ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983, όπου σκοτώθηκαν 63 άνθρωποι, και στους στρατώνες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 1983, όπου σκοτώθηκαν 241 Αμερικανοί. Έκτοτε ο Ακίλ βρισκόταν στην λίστα με τους καταζητούμενους τρομοκράτες και μάλιστα είχε επικηρυχθεί πρόσφατα με 7 εκατομμύρια δολάρια. Οι ΗΠΑ τον είχαν κηρύξει ως Παγκόσμιο Τρομοκράτη το 2019 ως αποτέλεσμα της εμπλοκής του σε πολλαπλά τρομοκρατικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής εθνικών αξιωματούχων τη δεκαετία του 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση