GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει «εξοντώσει σχεδόν πλήρως» την ηγεσία της Χεζμπολάχ...

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εξουδετέρωσε «σχεδόν πλήρως» την ηγεσία της Χεζμπολάχ με τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή του στη Βηρυτό. Σε ...


Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εξουδετέρωσε «σχεδόν πλήρως» την ηγεσία της Χεζμπολάχ με τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή του στη Βηρυτό.
Σε ανάρτησή τους στο Χ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν δώδεκα «σημαντικοί τρομοκράτες».
Ο στρατός του Ισραήλ συνόδευσε την ανακοίνωση με μια εικόνα που δείχνει τη στρατιωτική αλυσίδα διοίκησης της Χεζμπολάχ, με τις φωτογραφίες έξι ατόμων να φέρουν μια κόκκινη ετικέτα που έγραφε «εξουδετερώθηκε».
Όπως ανακοίνωσε ο IDF, οι βασικοί διοικητές της δύναμης Radwan που σκοτώθηκαν στην επίθεση ήταν οι εξής:

-Ο Samer Abdul-Halim Halawi, διοικητής της παράκτιας περιοχής
-Ο Abbas Sami Maslamani, διοικητής της περιοχής Qanas
-Ο Abdullah Abbas Hajazi, διοικητής της περιοχής Ramim Ridge
-Ο Muhammed Ahmad Reda, διοικητής της περιοχής Al-Khiam
-Ο Χασάν Χουσεΐν Μάντι, διοικητής της περιοχής Mount Dov
-Ο Χασάν Γιουσέφ Αμπάντ Αλσατάρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της Δύναμης Ραντβάν. Οδήγησε και προώθησε όλες τις επιχειρήσεις πυραύλων της δύναμης.
-Ο Hussein Ahmad Dahraj, Αρχηγός του Επιτελείου της Δύναμης Radwan, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση. Ασχολήθηκε με τη μεταφορά όπλων και την ενίσχυση της οργάνωσης.
«Αυτοί οι διοικητές ηγούνταν και σχεδίαζαν επί χρόνια το σχέδιο επίθεσης και διείσδυσης της δύναμης Ραντουάν στο ισραηλινό έδαφος, για να εκτελεστεί όταν δοθεί η εντολή» πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.
Ο Ακίλ ήταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, ο εκτελών χρέη διοικητή της δύναμης Ραντουάν και ο επικεφαλής ενός μακροχρόνιου σχεδίου εισβολής στη Γαλιλαία, σύμφωνα με τους Times of Israel. Ο Ακίλ είχε συναντηθεί με τους επικεφαλής της δύναμης Ραντουάν κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στη Βηρυτό, όταν ο IDF πραγματοποίησε το χτύπημα. Ο ανώτατος διοικητής και άλλοι 15 αξιωματικοί της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χτύπημα.
Μεταξύ των νεκρών είναι ο Αχμέντ Γουαχμπί, επικεφαλής της μονάδας εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ και πρώην διοικητής της δύναμης Ραντουάν. Ο IDF τόνισε ότι ο Γουαχμπί ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο σχεδιασμό μιας εισβολής της Χεζμπολάχ στη Γαλιλαία, και συμμετείχε επίσης στην «προώθηση της εδραίωσης της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ενώ προσπαθούσε να βελτιώσει τις χερσαίες πολεμικές ικανότητες της οργάνωσης». Με την πάροδο των ετών και κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου, ο ισραηλινός στρατός υπογράμμισε ότι ο Γουαχμπί συμμετείχε στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων με ρουκέτες και διεισδύσεις.
«Ο Ακίλ και οι διοικητές που εξουδετερώθηκαν στο χτύπημα ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, την προώθηση και την εκτέλεση εκατοντάδων τρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του δολοφονικού σχεδίου της Χεζμπολάχ για την επιδρομή στις κοινότητες της Γαλιλαίας» κατέληξε ο IDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση