GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΟΙΞΑΝ οι ουρανοί! ΣΦΟΔΡΗ καταιγίδα στην Αττική...

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική λίγο μετά τις 17:30, καθώς η κακοκαιρία «Atena» έκανε την εμφάνισή της με ισχυρές βροχοπτώσεις σε αρκετά σημε...


Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική λίγο μετά τις 17:30, καθώς η κακοκαιρία «Atena» έκανε την εμφάνισή της με ισχυρές βροχοπτώσεις σε αρκετά σημεία της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα ξεκίνησαν από τα δυτικά και επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές, εκτός απο τα νότια προάστια.
Σφοδρή βροχόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας, όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο...

Πλημμύρισαν, στο μεταξύ, οι δρόμοι σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως στους Αμπελόκηπους.

Στο μεταξύ, προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» εστάλη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να «χτυπήσουν» από νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, ζητείται από τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Περίπου 12.000 κεραυνοί από το πρωί της Τρίτης
Γύρω στους 12.000 κεραυνούς (11.990) κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου (meteo) από το πρωί της Τρίτης ως και τις 5:30 το απόγευμα.
Η κακοκαιρία Atene χτυπά εδώ και λίγη ώρα την Αττική. Οι καταιγίδες ξεκίνησαν από τα δυτικά του νομού- Ασπρόπυργο, Χαϊδάρι- και πλέον έχουν επεκταθεί σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο.
Δείτε τον σχετικό χάρτη ΕΔΩ

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ.
Η κακοκαιρία «Atena» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).
Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.
2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.
Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.
3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Αναβλήθηκαν οι αυριανοί αγιασμοί σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Σαμοθράκη, Θάσο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Νωρίτερα σήμερα αποφασίστηκε η αναστολή των αυριανών αγιασμών στα σχολεία Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Σαμοθράκης, Θάσου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου λόγω της κακοκαιρίας «Atena».
Οι τελετές μεταφέρονται κατά μια μέρα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση