GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χασίμ Σαφιεντίν! Ο ξάδελφος του Νασράλα νέος αρχηγός της Χεζμπολάχ...

Ο ξάδελφος του Νασράλα, Χασίμ Σαφιεντί, είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ. Ο Χάσεμ Σαφίεντιν θεωρούνταν, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο πιο πιθ...


Ο ξάδελφος του Νασράλα, Χασίμ Σαφιεντί, είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ.
Ο Χάσεμ Σαφίεντιν θεωρούνταν, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο πιο πιθανός διάδοχος του αποθανόντος ηγέτη.
Ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου, με το χαρακτηριστικό του μαύρο τουρμπάνι, επέβλεπει τις πολιτικές υποθέσεις της οργάνωσης.
Είναι μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ, που είναι υπεύθυνο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ο Σαφίεντιν γεννήθηκε το 1964 στον νότιο Λίβανο και έχει διατελέσει μέλος της Χεζμπολάχ από to 1982, όταν και ιδρύθηκε.
Ο Σαφίεντιν έχει σπουδάσει θρησκευτικές επιστήμες στην πόλη Κόμ του Ιράν, όπου συνάντησε τον Νασράλα.
Από το 1994, όταν κλήθηκε να αναλάβει ρόλο στο εκτελεστικό συμβούλιο, έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη για πολλές «ευαίσθητες υποθέσεις» της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των θεσμών και των οικονομικών της οργάνωσης.

Οι «πύρινες» ομιλίες
Ο διάδοχος του Νασράλα είναι γνωστός για τις παθιασμένες ομιλίες του. Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που Σαφίεντιν έχει σε επιτυχίες της Χεζμπολάχ κατά των ισραηλινών δυνάμεων, τονίζοντας ότι «η οργάνωση είναι έτοιμη να θυσιαστεί για την υπεράσπιση της πατρίδας και των αδερφών τους στην Παλαιστίνη».
Σε πρόσφατη εκδήλωση στην Νταχίγια, το προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, είχε δηλώσει: «Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι πύραυλοί μας είναι μαζί σας», εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους μαχητές.
«Αν το καθήκον μας, όπως είναι σήμερα, είναι να βρισκόμαστε στο νότο του Λιβάνου πολεμώντας αυτόν τον εχθρό και προσφέροντας τους μάρτυρές μας, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα, πεπεισμένοι ότι ο Αλλάχ θα μας χαρίσει τη νίκη όπως έκανε το 2006», είχε τονίσει σε ομιλία του τον περασμένο Ιούνιο.
Η εκλογή του Σαφίεντιν ως νέου ηγέτη της Χεζμπολάχ αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις στρατηγικές της οργάνωσης και τη σχέση της με το Ιράν, εξαιτίας των στενών σχέσεων που διατηρεί με την Τεχεράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση