GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΡΑΤΟΣ ο κίνδυνος για γενικευμένη σύρραξη στην Μέση Ανατολή!

Με το Ισραήλ και τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ να πλήττουν αλλήλους με μπαράζ βομβαρδισμώναπό το βράδυ του Σαββάτου και καθώς οι ισραηλιν...

Με το Ισραήλ και τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ να πλήττουν αλλήλους με μπαράζ βομβαρδισμώναπό το βράδυ του Σαββάτου και καθώς οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα συνεχίζονται ο φόβος για μια γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

ΗΠΑ: Η στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ
Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς «το συμφέρον» του Ισραήλ, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.
«Δεν πιστεύουμε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση αυτής της σύρραξης είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
«Αυτό λέμε απευθείας στους Ισραηλινούς ομολόγους μας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για μια «διπλωματική» επίλυση της κρίσης.
Νετανιάχου: «Καταφέραμε στη Χεζμπολάχ μια σειρά πληγμάτων που δεν είχε ποτέ φανταστεί»
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε εκ νέου την Χεζμπολάχ.
«Αν η Χεζμπολάχ δεν έχει λάβει το μήνυμα, σας υπόσχομαι, θα το πάρει», είπε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, εξαπολύοντας νέες προειδοποιήσεις προς την οργάνωση του Λιβάνου που υποστηρίζεται και από το Ιράν.
«Το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες χτύπησε τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο που υποστηρίζεται από το Ιράν με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Χεζμπολάχ: Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ,Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε ότι η οργάνωση έχει εισέλθει σε μια νέα φάση μάχης με το Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισε ως «μάχη χωρίς τέλος».
Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας του επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ και εκτελούντος χρέη διοικητή της δύναμης Ραντουάν, Ιμπραχίμ Ακίλ ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο προάστιο της Βηρυτού.
Η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ για τις απανωτές εκρήξεις την Τρίτη και την Τετάρτη σε βομβητές και ασυρμάτους που ανήκαν σε μέλη της, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους -ανάμεσά τους δύο παιδιά- και τραυματίζοντας περίπου 3.000.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η ανησυχία για τη έκβαση αυτής της σύρραξης καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει αναβάλλει δύο φορές το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη όπου επρόκειτο να μιλήσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με την αυξανόμενη ένταση με τη Χεζμπολάχ.
Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για Νέα Υόρκη όποτε ο ίδιος κρίνει δυνατό αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επίθεση του ισραηλινού στρατού απέναντι στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ.
Έπίσης σύμφωνα με πληροφορίες τα νοσοκομεία στο βόρειο Ισραήλ έχουν λάβει οδηγίες για να μεταφέρουν τους ασθενείς τους, αλλά και τον εξοπλισμό προσφοράς των υπηρεσιών τους, σε υποδομές που διαθέτουν επιπλέον προστασία από ρουκέτες και πυραυλικά πλήγματα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, γεγονός που δείχνει ότι τα πυραυλικά χτυπήματα αναμένεται να ενταθούν και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση