GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο Σαλμάς και τον "έφαγε" ο Μητσοτάκης...

Με το ερώτημα της διαγραφής παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Π...


Με το ερώτημα της διαγραφής παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά». Η Επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 12:00, ωστόσο η διαδικασία είναι τυπική.
Γιατί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ δρομολόγησε την αποπομπή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας;
Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις χθες και προχθές έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας, ενώ υπήρξε απάντηση και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Ο κ. Σαλμάς εγκαλείται για αντικοινοβουλευτική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Το πρώτο και ίσως πιο καθοριστικό για τις εξελίξεις επεισόδιο σημειώθηκε πάντως στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, όταν ο Μάριος Σαλμάς άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και άφησε αιχμές για φωτογραφικούς διαγωνισμούς από το υπουργείο Πολιτισμού.
Ο γαλάζιος βουλευτής έθεσε θέμα αδιαφάνειας στους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.
Η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε για σκόπιμες ή μη παρανοήσεις αναφορικά με τα αναψυκτήρια. Επιπλέον, είχε πει χαρακτηριστικά ότι «εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών».
Στην ΚΟ της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές, σημειωτέον, ο κ. Σαλμάς είχε συγκρουστεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο είπε: «Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια». «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους, στηρίζουμε τους πολλούς» είχε απαντήσει, τότε, ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια, πριν από περίπου δύο μήνες ο Μάριος Σαλμάς «χτύπησε» ξανά.
«Αν υπάρχει κερδοσκοπία στις τράπεζες, υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης» είχε πει χαρακτηριστικά στη Βουλή με αφορμή τα επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων των τραπεζών.

Σαλμάς: Οι αναφορές σε Γεωργιάδη και Χατζηδάκη
Λίγες μέρες αργότερα, σε συνέντευξή του στο Kontra, ο Μάριος Σαλμάς άδειασε τον Αδωνι Γεωργιάδη. «Ο πληθωρισμός θα ανέβει, επειδή ο Άδωνις αύξησε την τιμή σε 800 φάρμακα», είχε πει χαρακτηριστικά.
Ο Μάριος Σαλμάς ήταν μεταξύ των 11 βουλευτών του κόμματος που κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών.
Μάλιστα, ο ίδιος συνέδεσε την πολιτική της κυβέρνησης με τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά και απέρριψε την έγγραφη απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση