GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΙΡΑΚ! Επεισοδιακή διαδήλωση πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία...

Τεταμένη κατάσταση, με την ένταση να κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή! Εκατοντάδες σιίτες διαδηλωτές σ...


Τεταμένη κατάσταση, με την ένταση να κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή! Εκατοντάδες σιίτες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, εκφράζοντας την οργή τους για την δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού.
Ανεμίζοντας ιρακινές και λιβανέζικες σημαίες και κρατώντας αφίσες που απεικόνιζαν τον δολοφονηθέντα ηγέτη του σιιτικού κινήματος στον Λίβανο, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας. Με συνέπεια να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια. Βίντεο που μετέδωσε το δίκτυo Rudaw δείχνει τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να χρησιμοποιούν κανόνια νερού, για να απωθήσουν το εξαγριωμένο πλήθος, που απαιτούσε αντίποινα κατά του Ισραήλ.
Σιιτικά κόμματα -που υποστηρίζονται από το Ιράν– έχουν σημαντική επιρροή στο Ιράκ. Η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ έχει προσφέρει σημαντική οικονομική -και στρατιωτική- βοήθεια σε σιιτικές πολιτοφυλακές της χώρας, με σκοπό να επεκταθεί η επιρροή του Ιράν στο γειτονικό Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση