GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ"! Κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, καμία κοινωνική οργάνωση, δεν ενδιαφέρεται...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Στο άρθρο 41παράγραφος 1 του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας μου κατοχυρώνεται το...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Στο άρθρο 41παράγραφος 1 του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας μου κατοχυρώνεται το... σπουδαιότατο ατομικό δικαίωμα της "ελευθερίας της πνευματικής κίνησης".
Δηλαδή της ελευθερίας του καθένα μας να μπορεί να εκδηλώνει τις σκέψεις του, την γνώμη του, τον λόγο του, τις ιδέες του, τις πληροφορίες του. Είτε προφορικώς, είτε γραπτώς, είτε με νοήματα, είτε ακόμη και με τα ρούχα που φοράει.
Με δυο λόγια η ελευθερία γνώμης και η ελευθερία διάδοσης της είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Εκείνοι που τα παραβιάζουν είναι όσοι, από εξουσιαστική θέση (κράτος, ΜΜΕ, ιδιωτικές εταιρίες κλπ) εκμεταλλεύονται την εξουσία τους με σκοπό την μονομερή προβολή ορισμένων απόψεων, ή γεγονότων, την διαστρέβλωση και την παραποίηση τους.
Η γνώμη έχει σκοπό να γίνει γνωστή σε άλλους. Όταν αυτός ο σκοπός παρεμποδίζεται, παρεμποδίζεται, αντισυνταγματικά και η ελευθερία διάδοσης της γνώμης.
Από πάντα η εξουσία προσπαθούσε να φιμώσει τον λόγο, τις ιδέες, την έκφραση, ακόμη και με απάνθρωπα μέσα.  Όλα καταδικάστηκαν από την κοινή γνώμη, που έδωσε μεγάλους αγώνες για την Δημοκρατία.
Τώρα επιχειρείται ξανά, μεταξύ των πολλών άλλων ατομικών δικαιωμάτων, να καταργηθεί και η ελεύθερη έκφραση γνώμης των πολιτών.
Πρόκειται για μια επιχείρηση άκρατης, ανυπόστατης, απειλητικής και φασιστικής λογοκρισίας που έχει εξαπολυθεί, τόσο εναντίον των ΜΜΕ με διάφορους τρόπους ελέγχου, όσο και εναντίον κάθε φωνής που θέλει να εκφράσει μία διαφορετική γνώμη, από το κυρίαρχο αφήγημα, επινοώντας διάφορους προσχηματικούς και ανυπόστατους λόγους. Με την βοήθεια πληρωμένων λογοκριτών και ρομπότ (bot)
Δεν θα προσπαθήσω να διαφωνήσω με τους αξιολύπητους σκλάβους, που εργάζονται, για το ελαττωματικό φ/β και που στέλνονται, για να επεξεργαστούν τα σχόλια μου, βάσει εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Δεν έχει νόημα να μαλώνεις με όσους εκφράζουν άθλιες θέσεις προπαγάνδας. Ο σκλάβος δεν έχει ούτε υποκειμενικότητα, ούτε θέληση! Ειδικά ο εθελοντής σκλάβος!
Η προπαγάνδα είναι σαν ναρκωτικό. Η δόση πρέπει να αυξάνεται συνεχώς, ώστε κανείς να μην δώσει σημασία στην πραγματικότητα.
Αλλά, επειδή η πληροφορία είναι όπλο, που σκοτώνει ακόμη και χώρες, πρέπει ν΄αντιμετωπίζεται και με υπευθυνότητα και με ειλικρίνεια. Η φίμωση δεν είναι υπεύθυνη στάση. Η άγνοια δεν είναι υπεύθυνη στάση.
Ο πολίτης δεν χρειάζεται κανένα "Υπουργείο Αλήθειας", για να τον καθοδηγήσει. Συνετή ελευθερία και σεβασμό στην αλήθεια χρειάζεται.
Σ΄αυτό το πλαίσιο, ας κάνω την πρώτη ανοιχτή κίνηση διαμαρτυρίας, έστω και πρωτόγονη, έστω και χωρίς προοπτική επιτυχίας, έστω και μόνη μου, έστω και με κίνδυνο διαγραφής μου από το φ/β και όσοι φίλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα, ή σκέφτονται το ίδιο και θέλουν να συμπορευτούν, ας σταματήσουν να γράφουν αναρτήσεις ή σχόλια στο φ/β, για 10 ημέρες, από την ερχόμενη Πέμπτη, στις 10π.μ.
Με αναρτημένο σύνθημα "ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ" σε μαύρο πλαίσιο.
Αφού κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, καμία κοινωνική οργάνωση, δεν ενδιαφέρεται, ας το κάνουμε μόνοι μας. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση