GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραίτηση βόμβα βρετανού διπλωμάτη: Συνενοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε εγκλήματα πολέμου!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Ο Μαρκ Σμιθ , Επικεφαλής του Τμήματος Προγραμμάτων και Εμπειρογνωμοσύνης Αφρικής και του...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ο Μαρκ Σμιθ, Επικεφαλής του Τμήματος Προγραμμάτων και Εμπειρογνωμοσύνης Αφρικής και του...

Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO), υπέβαλε την παραίτησή του με τίτλο: «Συνενοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτειακών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) σε εγκλήματα πολέμου»
Η επιστολή παραίτησης του Μαρκ Σμιθ, ένα χαστούκι στην πάλαι ποτέ Βασίλισσα της Αποικιοκρατίας, σήμερα ξεδοντισμένο "Ηνωμένο Βασίλειο" με αριστερή κυβέρνηση, όσο και με δεξιά κυβέρνηση:

«Συνενοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτειακών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) σε εγκλήματα πολέμου
Γράφω την τελευταία μου μέρα στο FCDO, ένα μήνυμα που ποτέ δεν ήθελα να στείλω.
Με λύπη παραιτούμαι μετά από μια μακρά σταδιοδρομία στη διπλωματική υπηρεσία, αλλά δεν μπορώ πλέον να ασκήσω τα καθήκοντά μου γνωρίζοντας ότι αυτό το Τμήμα μπορεί να είναι συνένοχο σε εγκλήματα πολέμου.
Ως πρώην συνεργάτης αξιολόγησης άδειας εξαγωγής όπλων στο Τμήμα Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (MENAD), είμαι ειδικός σε θέματα στον τομέα της πολιτικής πωλήσεων όπλων. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σαφών και αδιαμφισβήτητων παραδειγμάτων εγκλημάτων πολέμου και παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που διαπράττονται στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ.

Ανώτερα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης και του στρατού έχουν εκφράσει ανοιχτά πρόθεση γενοκτονίας, ισραηλινοί στρατιώτες τραβούν βίντεο, σκόπιμα καίνε, καταστρέφουν και λεηλατούν αστική περιουσία και παραδέχονται ότι βίασαν και βασανίζουν κρατούμενους. Πάνω από τα μισά σπίτια της Γάζας και πάνω από το 80% των εμπορικών ακινήτων έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν. Ολόκληροι δρόμοι και πανεπιστήμια έχουν κατεδαφιστεί, η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποκλειστεί και οι πολίτες μένουν τακτικά χωρίς ασφαλές μέρος για να βρουν καταφύγιο. Τα ασθενοφόρα της Ερυθράς Ημισελήνου έχουν δεχθεί επίθεση, σχολεία και νοσοκομεία γίνονται τακτικά στόχος. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις συνεχιζόμενες πωλήσεις όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ισραήλ, ωστόσο κατά κάποιο τρόπο συνεχίζονται. Έθεσα το θέμα σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσημης έρευνας καταγγελίας, και η μόνη απάντηση που έλαβα ήταν "ευχαριστούμε, λάβαμε υπόψη τις ανησυχίες σας". Οι υπουργοί ισχυρίζονται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα από τα πιο "στιβαρά και διαφανή" καθεστώτα αδειών εξαγωγής όπλων στον κόσμο, αλλά αυτό είναι το αντίθετο της αλήθειας. Ως πλήρως εξουσιοδοτημένος υπάλληλος που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για ανομία σ' αυτό το Τμήμα, το να αγνοηθεί κανείς με αυτόν τον τρόπο είναι βαθιά ανησυχητικό. Είναι καθήκον μου ως δημόσιος υπάλληλος να θίξω αυτό το θέμα.
Σας προτρέπω, ως αξιωματούχοι με καλή συνείδηση, να ενωθείτε με τους πολλούς συναδέλφους που έχουν εκφράσει ανησυχία για αυτό το θέμα. Το FCDO έχει μερικούς από τους πιο λαμπρούς, πιο σκληρά εργαζόμενους και καλόκαρδους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ και είμαι περήφανος που συνεργάστηκα μαζί τους.
Ελπίζω ότι μπορούμε να ανατρέξουμε στην ιστορία και να είμαστε περήφανοι γι' αυτήν.
Με εκτίμηση
Μαρκ
»



Η ανωτέρω επιστολή και η παραίτηση του διπλωμάτη παραίτηση... δεν χρήζουν σχολίων...

Ενδεικτικά:

Όταν ο αρχηγός των Άγγλων "Εργατικών" (σοσιαΛΗΣΤΩΝ) είναι πιο σιωνιστής από τους σιωΝαζί 6 Ιούλη 2024: Κιρ Στάρμερ: «Υποστηρίζω τον Σιωνισμό χωρίς επιφύλαξη»!

Ο σιωνιστής βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Λάμι, προκλητικός ζητάει τα "ρέστα"...

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση