GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΗΝ πολιομυελίτιδα! ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΙ ισραηλινοί βομβαρδισμοί λίγο πριν αρχίσει ο εμβολιασμός παιδιών...

Iσραηλινά πλήγματα σκότωσαν το Σάββατο τουλάχιστον 48 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές, καθώ...


Iσραηλινά πλήγματα σκότωσαν το Σάββατο τουλάχιστον 48 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές, καθώς σημειώθηκαν συγκρούσεις σε κεντρικές και νότιες περιοχές του θύλακα λίγο πριν από την προγραμματισμένη έναρξη εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας που αρχίζει την Κυριακή, όπως έχει συμφωνηθεί.
Τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό περίπου 640.000 παιδιών στην περιοχή κατά της πολιομυελίτιδας, βασιζόμενα σε καθημερινές οκτάωρες παύσεις των μαχών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς σε συγκεκριμένες περιοχές του πολιορκημένου θύλακα.
Ο Γιούσεφ Αμπού Αλ Ρίς, αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Γάζας, δήλωσε ότι οι ομάδες εμβολιασμού θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές για να εξασφαλίσουν ευρεία κάλυψη, αλλά είπε ότι μόνο μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα εμβολιαστούν αρκετά παιδιά.
«Αν η διεθνής κοινότητα θέλει πραγματικά να πετύχει αυτή η εκστρατεία, θα πρέπει να ζητήσει κατάπαυση του πυρός, γνωρίζοντας ότι αυτός ο ιός δεν σταματά και μπορεί να φτάσει οπουδήποτε», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο νοσοκομείο Nasser στη νότια πόλη Khan Younis.
Το Σάββατο, γιατροί χορήγησαν εμβόλια σε ορισμένα από τα παιδιά στους θαλάμους του νοσοκομείου Νάσερ σε μια συμβολική κίνηση πριν από την έναρξη της επίσημης εκστρατείας.
Η εκστρατεία ακολουθεί την επιβεβαίωση την περασμένη εβδομάδα ότι ένα μωρό έμεινε μερικώς παράλυτο από την πολιομυελίτιδα τύπου 2, το πρώτο τέτοιο κρούσμα στην επικράτεια εδώ και 25 χρόνια.
Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ λένε ότι τουλάχιστον το 90% των παιδιών πρέπει να εμβολιαστούν δύο φορές με τέσσερις εβδομάδες μεταξύ των δόσεων για να πετύχει η εκστρατεία, αλλά αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις στη Γάζα, η οποία έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από τον σχεδόν 11μηνο πόλεμο του Ισραήλ.
Το Σάββατο, καθώς περισσότεροι από 2.000 ιατρικοί και κοινοτικοί εργαζόμενοι προετοιμάζονταν για την έναρξη της εκστρατείας, γιατροί στο Νουσεϊράτ, έναν από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας, γιατροί δήλωσαν ότι ξεχωριστά ισραηλινά πλήγματα σκότωσαν τουλάχιστον 19 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας.
Περισσότεροι από 30 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά χτυπημάτων σε άλλες περιοχές της Γάζας, δήλωσαν οι γιατροί.
Κάτοικοι και πηγές μαχητών δήλωσαν ότι μαχητές της Χαμάς, της Ισλαμικής Τζιχάντ και άλλων ομάδων πολέμησαν εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων στη γειτονιά Ζεϊτούν στη βόρεια Γάζα, όπου επιχειρούν εδώ και μέρες τανκς, και στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι συνέχισε να επιχειρεί στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας. Είπε ότι τα στρατεύματα σκότωσαν μαχητές και διέλυσαν στρατιωτικές υποδομές στην πόλη της Γάζας, ενώ εντόπισαν όπλα και σκότωσαν ενόπλους στο Τελ Αλ Σουλτάν στη δυτική Ράφα.
Στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, οι οικογένειες επέστρεψαν στις περιοχές τους μετά τον τερματισμό της επίθεσης 22 ημερών που ο στρατός, όπως είπε, είχε στόχο να εμποδίσει τη Χαμάς να ανασυνταχθεί, και όπου μεγάλες περιοχές να έχουν ισοπεδωθεί και κτίρια και υποδομές να έχουν καταστραφεί.
Οι γιατροί δήλωσαν ότι ανέσυραν τουλάχιστον εννέα πτώματα από την περιοχή όπου επιχειρούσε ο στρατός.
Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν τη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα έκαναν κύκλους πάνω από τα κεφάλια τους, ενώ ο ήχος σποραδικών πυροβολισμών ακουγόταν στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση