GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ! Επίθεση του Ισραήλ στη νότια Βηρυτό...

Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν πριν από λίγη ώρα προάστιο της Βηρυτού, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων. ...


Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν πριν από λίγη ώρα προάστιο της Βηρυτού, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων.
Κατόπιν προειδοποίησης προς τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν, ο ισραηλινός στρατός έπληξε τουλάχιστον τρία κτήρια που φέρονται ότι έκρυβαν πυραύλους της Χεζμπολάχ.
Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ έχει διαψεύσει πως αποθηκεύει όπλα σε συγκροτήματα κατοικιών.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πριν από λίγη ώρα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Τύρου, στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.
«Επί του παρόντος πλήττονται τρομοκρατικοί στόχοι στην περιοχή της Τύρου», ανέφερε σχετική ενημέρωση των IDF λίγο πριν από τη 01:30 (ώρα Ελλάδος).
Διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής του, Χοσέιν Άχμεντ Ισμαήλ, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν τις προηγούμενες ώρες.
«Μαζί τους εξοντώθηκαν και άλλοι διοικητές της Χεζμπολάχ και τρομοκράτες», αναφέρει ενημέρωση των IDF στην πλατφόρμα Telegram.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 91 τραυματίστηκαν από τα χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 76 τραυματίες, καθώς και ότι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες στα ερείπια κτηρίων.
Επτά κτήρια κατέρρευσαν εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης, σύμφωνα με το προσκείμενο στη Χεζμπολάχ τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar. Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν «πλήγμα ακριβείας» στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ωστόσο, πηγή από το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωνε ότι ο Χασάν Νασράλα είναι σώος.
Η Χεζμπολάχ απέκλεισε τη βομβαρδισμένη περιοχή, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν. Σε εικόνες που μεταδίδει ζωντανά το Al Manar, διακρίνονται διασώστες να απομακρύνουν ερείπια αναζητώντας επιζώντες, ενώ καπνός εξακολουθεί να υψώνεται από ορισμένα σημεία.
Αδύνατη η επικοινωνία με την ηγεσία της Χεζμπολάχ, αναφέρει πηγή από το φιλοϊρανικό κίνημα
Η επικοινωνία με την ηγεσία της Χεζμπολάχ είναι αδύνατη μετά το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφερε πηγή από το λιβανέζικο κίνημα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Αρκετές ώρες μετά την επίθεση, η Χεζμολάχ δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την τύχη του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα.
Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα νότια προάστια της Βηρυτού
Ασφυκτικά γεμάτα αυτοκίνητα εγκαταλείπουν τα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς εκατοντάδες οικογένειες σπεύδουν να απομακρυνθούν από την περιοχή που σφυροκοπείται τις τελευταίες ώρες από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη.
Στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, πολλοί κάτοικοι έμοιαζαν σαστισμένοι. «Ήμασταν στο σπίτι όταν έγινε η προειδοποίηση για εκκένωση. Πήραμε τις ταυτότητες, τα υπάρχοντά μας και βγήκαμε έξω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ραντουάν Μεσαλάμ, πρόσφυγας από τη Συρία. Αυτός ο πατέρας έξι παιδιών, ηλικίας 3-17 ετών, λέει ότι δεν έχει «πού να πάει» αφού δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση