GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ από την έφοδο και το κλείσιμο των γραφείων του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη...

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera TV του Κατάρ δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του στην πόλη Ραμ...


Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera TV του Κατάρ δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με στρατιωτική διαταγή να το κλείσουν για 45 ημέρες.
Το κανάλι που εδρεύει στο Κατάρ μετέδωσε ζωντανά πλάνα των ισραηλινών στρατευμάτων να εισβάλλουν στο γραφείο του καναλιού και να παραδίδουν στρατιωτική εντολή κλεισίματος σε έναν από τους υπαλλήλους του Al Jazeera TV πριν διακοπεί η μετάδοση.

Σε ανακοίνωσή του, το Παλαιστινιακό Συνδικάτο Δημοσιογράφων καταδίκασε την ισραηλινή κίνηση, λέγοντας ότι «αυτή η αυθαίρετη στρατιωτική απόφαση θεωρείται μια νέα παραβίαση κατά των δημοσιογραφικών έργων και των μέσων ενημέρωσης, τα οποία αποκαλύπτουν τα εγκλήματα της κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού».

Τον Μάιο, οι ισραηλινές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ που χρησιμοποιούσε το Al Jazeera ως γραφείο του, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τις τοπικές δραστηριότητες του τηλεοπτικού σταθμού AL Jazeera, λέγοντας ότι απειλεί την εθνική ασφάλεια.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την ακύρωση των δημοσιογραφικών καρτών πολλών συνεργατών του Αλ Τζαζίρα, τέσσερις μήνες αφότου απαγορεύτηκε η μετάδοση της εκπομπής του και έκλεισαν τα γραφεία του στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση