GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ στηρίζουν Κασσελάκη...

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Εξαρχείων προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση κατά τη συνεδρίαση της την Παρασκευή, με την οποία απαιτεί την «αποκατάστ...


Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Εξαρχείων προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση κατά τη συνεδρίαση της την Παρασκευή, με την οποία απαιτεί την «αποκατάσταση της κομματικής και δημοκρατικής νομιμότητας» και ζητά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη «στα προεδρικά του καθήκοντα».
Σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει «την ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΗ τη διαδικασία και τη μεθόδευση της πρότασης μομφής στον εκλεγμένο, από τη βάση, Πρόεδρο» και την «την αντικαταστατική-πραξικοπηματική έκπτωση του Προέδρου από αναρμόδια-απονομιμοποιημένα όργανα».
Η ανακοίνωση ΟΜ Εξαρχείων:
«ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Το Συντονιστικό της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Εξαρχείων συνεδρίασε την Παρασκευή 13/09/2024 και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
Προυπογράφουμε το ΨΗΦΙΣΜΑ (11/9/24) της Ν.Ε. Α’ ΑΘΗΝΑΣ
Θεωρούμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΗ τη διαδικασία και τη μεθόδευση της πρότασης μομφής στον εκλεγμένο, από τη βάση, Πρόεδρο
Αποδοκιμάζουμε τη συνυπογραφή του κειμένου της μομφής των δύο μελών της ιστορικής οργάνωσης Εξαρχείων, Άννας Φιλίνη και Αλέκου Φλαμπουράρη
Καταγγέλλουμε την αντικαταστατική-πραξικοπηματική έκπτωση του Προέδρου από αναρμόδια-απονομιμοποιημένα όργανα (Κ.Ε. και Π.Γ.)
Απαιτούμε την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της κομματικής και δημοκρατικής νομιμότητας και την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του συντρόφου Στέφανου Κασσελάκη στα Προεδρικά του καθήκοντα
Δηλώνουμε σε αυτούς που λογίζουν τους εαυτούς τους ως “νόμιμους ιδιοκτήτες” του κόμματος ότι:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ»
Υπέρ Κασσελάκη και η ΝΕ Δ. Αθήνας
Νωρίτερα, την άμεση επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στα καθήκοντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του κόμματος, τονίζοντας παράλληλα πως «η συνεδρίαση της ΚΕ και κάθε της απόφαση, παραβίασε κατάφωρα το καταστατικό, δίχασε και εξόργησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξέγειρε ακόμα και τον νομικό κόσμο και πρέπει να θεωρηθεί άκυρη».
Η ΝΕΔΑ παρομοιάζει το κόμμα με την Καρχηδόνα, σημειώνοντας πως «πολύ φοβόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως άλλη μοιραία Καρχηδόνα, βιώνει τον τελευταίο του πόλεμο και μάλιστα εμφύλιο που θα τον αφανίσει από τον πολιτικό χάρτη της χώρας».
Επίσης, αναφέρει ότι «εκφράζοντας τα χιλιάδες μέλη της, είναι εξοργισμένη με αυτές τις εξελίξεις, που μετατρέπουν το κόμμα σε έναν εσωστρεφή, αυτοαναφορικό οργανισμό με χαρακτηριστικά παρασιτικής κλίκας, με μόνο επίδικο την διατήρηση της καρέκλας και την αποκλειστική διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Αναλυτικά η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Σχετικά με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8 Σεπτεμβρίου
Ο Μπρεχτ είπε “Η μεγάλη Καρχηδόνα ξεκίνησε τρεις πολέμους. Μετά τον πρώτο, ήταν ακόμα ισχυρή. Μετά τον δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμη. Μετά τον τρίτο, ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις.”
Πολύ φοβόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως άλλη μοιραία Καρχηδόνα, βιώνει τον τελευταίο του πόλεμο και μάλιστα εμφύλιο που θα τον αφανίσει από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ στις 7-8 Σεπτεμβρίου, το σώμα με μια διαδικασία αντικαταστατική και πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη της μεταπολίτευσης, προχωρησε στην καθαίρεση του πρόσφατα εκλεγμένου από τη βάση σ. προέδρου Στεφάνου Κασσελάκη.
Το καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει την επικύρωση μιας τέτοιας απόφασης από το ανώτατο όργανο του κόμματος που είναι το συνέδριο, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.
Το θάρρος -αλλά και η ευθύνη- της γνώμης των μελών της ΚΕ φιμώθηκε μέσω της μυστικής ψηφοφορίας.
Η κοινή λογική, αφού υπερψηφίστηκε μυστική ψηφοφορία να είναι όντως μυστική, εκπαραθυρώθηκε με την κατ’ εξαίρεση τηλεφωνική-φανερή ψηφοφορία των απόντων.
Η Νομαρχιακή Επιστροπή Δυτικής Αθήνας, εκφράζοντας τα χιλιάδες μέλη της, είναι εξοργισμένη με αυτές τις εξελίξεις, που μετατρέπουν το κόμμα σε έναν εσωστρεφή, αυτοαναφορικό οργανισμό με χαρακτηριστικά παρασιτικής κλίκας, με μόνο επίδικο την διατήρηση της καρέκλας και την αποκλειστική διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απαιτούμεο σ. Πρόεδρος να επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του. Η συνεδρίαση της ΚΕ και κάθε της απόφαση, παραβίασε κατάφωρα το καταστατικό, δίχασε και εξόργησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξέγειρε ακόμα και τον νομικό κόσμο και πρέπει να θεωρηθεί άκυρη.
να συνεχιστούν όλες οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση του καταστατικού συνεδρίου όπως αποφασίστηκε τον περασμενο Ιούλιο.
οι υπαίτιοι αυτής της εξωφενικής εκτροπής να καταθέσουν άμεσα τις παραιτήσεις τους, απαλλάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έκανε πράξη το «Πρώτη φορά Αριστερά” στην Ευρώπη, από την τοξική και αντιδημοκρατική παρουσία τους».

1 σχόλιο

  1. Ας το ξαναπουμε,εδω,στο φιλοξενο press-gr,μιας και το Thefaq εξακολουθει να συμπεριφερεται Απριλιανα,οτι,ασχετα με το προσωπο,συγκεκριμενα τον Κασσελακη,η ομαδα πραξικοπηματος,εν καιρω που ο Ελληνας σε απολυτη πλειοψηφια ειναι εγγραμματος και η ενημερωση πλεον αφθονη,εμφανιζεται κουτοπονηρουσα με συνθηκες μετακατοχικες.Προσπαθει να μας πεισει οτι μια απλη προταση στα νεοελληνικα,πρεπει να "ερμηνευτει"απο συγκεκριμενο ιερατειο (τρεμε Τορα,Κορανι και Ευαγγελιο) και οτι ανθρωποι με ειδικες γνωσεις δικαιου,αρα και συμφωνιων,ειναι αναρμοδιοι.Δεν ξερω εαν η πολιτικη,ηθικη και νοητικη ανυποληψια,μπορει να συνεχισει πιπτουσα,στα ματια ενος απλου πολιτη με στοιχειωδη αξιοπρεπεια ειναι εμετικη.Η προσπαθεια εκπαραθυρωσης αρχηγων,οπως του Κωστα Καραμανλη ή του Τσιπρα,φανταζουν παιδικο παρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση