GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ! ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ το κύμα αντιδράσεων υπέρ του Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη ενισχύεται, με ισχυρές νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές της Α’ Αθήνας, των Χανίων και της Ανατο...


Η στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη ενισχύεται, με ισχυρές νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές της Α’ Αθήνας, των Χανίων και της Ανατολικής Αττικής, να εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής περί έκπτωσής του από την ηγεσία του κόμματος. Στα Χανιά, περιοχή που θεωρείται προπύργιο του Παύλου Πολάκη, παρατηρείται έντονη δυσαρέσκεια, καθώς υπάρχει πίεση να ακυρωθεί η απόφαση που έβγαλε εκτός ηγεσίας τον Κασσελάκη. Το ίδιο ισχύει και στην Ανατολική Αττική, περιοχή που συνδέεται με τον Χρήστο Σπίρτζη, όπου επίσης εκδόθηκε ψήφισμα υπέρ του Κασσελάκη.
Η στήριξη από τις μεγάλες νομαρχιακές επιτροπές, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις από τοπικές οργανώσεις, δείχνει ότι η διαμάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει έντονη.
Τα ψηφίσματα εκφράζουν την ενόχληση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Κεντρική Επιτροπή αλλά και η ΠΓ την κατάσταση, ζητώντας άμεση αποκατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη στα καθήκοντά του.
Ψήφισμα Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής
Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα μας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής, με 18 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 3 απόντες, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
Αυτό που διακυβεύεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο από την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και τη συντεταγμένη συνέχεια της πορείας του κόμματος. Η περιδίνηση στην οποία έχει εισέλθει ο συλλογικός πολιτικός μας φορέας υπονομεύει κάθε πρόσκληση σε συλλογική δράση, αριστερή ή μη. Κανείς πολίτης δεν είναι αφελής ώστε να εμπιστευθεί ένα κόμμα που με τόσο πρωτοφανή τρόπο “διορθώνει” τη βούληση των μελών του, χαρακτηρίζοντάς τους λαϊκιστές, “αμόρφωτους” ή μειωμένης αριστεροφροσύνης.
Οι εξελίξεις του Σεπτεμβρίου 2024 στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν ουσιαστικά να ακυρώσουν τη βούληση του Σεπτεμβρίου 2023 και όσα τότε κατακτήθηκαν.
– Η βούληση των πολλών (150.000 μέλη) καταπατήθηκε μέσω μιας διαδικασίας που δεν έχει προηγούμενο.
– Η διαδικασία αυτή διαπράχθηκε με παραχαράξεις, παραβάσεις και απρέπειες που εκθέτουν το κόμμα μας στους αντιπάλους του.
– Η ερμηνεία του Καταστατικού έγινε από λίγους “κατά το δοκούν”, αφήνοντας το κόμμα ευάλωτο σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές και συγκυρίες.
– Η απομάκρυνση του ηγέτη έγινε με αδιαφορία για τις συνέπειες, χωρίς καν την πρόβλεψη “υπηρεσιακής” θητείας μέχρι την εκλογή νέου ηγέτη.
Η παράταση αυτής της “αποκεφαλισμένης” κατάστασης, με χρονοβόρες διαδικασίες εκλογών και προγραμμάτων, προκαλεί διαλυτικές τάσεις στις τοπικές οργανώσεις και κλονίζει την ενότητα του κόμματος.
**Ζητάμε λοιπόν από την Κεντρική Επιτροπή να αναλογιστεί τη ζημιά που έχει προκληθεί και να προκηρύξει άμεσα εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προγραμματισμένη ημερομηνία του συνεδρίου, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις ή προσθήκες που θα περιπλέξουν την κατάσταση.**

3 σχόλια

  1. Κουζουλάθηκατε ωρέ; Δε σας φτάνει το 7% θέλετε 2,5% ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους φτανει το 3+.Να παιρνουνε κανενα φραγκο,γιατι τετοια σουργελα ουτε ο Μητσοτακης τα θελει.Αλλωστε προηγουνται οι επαγγελματιες του Σημιτη.

      Διαγραφή
  2. Αυτο που δεν καταλαβαν οι μιμητες, των πρακτικων της συμμοριας Μητσοτακη,ειναι οτι ο κοσμος της αριστερας εχει διαφορετικη ηθικη απο τους οπαδους της κυρ-Παντελιδικης δεξιας.Η εννοια του Δικαιου,της Δημοκρατιας και το κοινο καλο ερχεται σε αντιθεση με την καταφωρη καταπατηση αξιων.Ο κοσμος του Συριζα,και οχι μονον,δεν ειναι της νοοτροπιας "τα δικα μας παιδια", "εμεις να περναμε καλα" κ.λ.π. ουτε ασχετα και αμβλυνοα παρακολουθηματα, ωστε οι γελοιες,νηπιακες και εμετικες δικαιολογιες της καθε Αυλωνιτου,του του καθε Μαντζουρανη καθως και η απαξιωση της Βασης,δημιουργει αυτον τον ξεσηκωμο.Οχι υπερ του Κασσελακη (που,αν θελετε το συζηταμε) αλλα απεναντι μιας σπειρας ιταμων και ανηθικων δολοπλοκων που λυμαινονται εδω και καιρο τον Συριζα,πλεον φανερα και αγαρμπα.
    Για μια ακομα μερα το TheFaq,οργανο πλεον των πραξικοπηματιων,με εχει αποκλεισει.Για να μην εχετε κενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση