GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στη Γαλλία...

Στον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης κατέληξαν χθες Σάββατο 21/9 οι πολυήμερες διαβουλεύσεις που είχε με πολιτικούς παράγοντες και κ...


Στον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης κατέληξαν χθες Σάββατο 21/9 οι πολυήμερες διαβουλεύσεις που είχε με πολιτικούς παράγοντες και κόμματα ο νέος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ, τον οποίο όρισε ο πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.Ο κεντροδεξιός Ζαν-Νοελ Μπαρό, από το κόμμα MoDem, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Αντουάν Αρμάν, από το κόμμα του Γάλλου προέδρου, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.
Στο υπουργείο Στρατιωτικών παραμένει ο Σεμπαστιάν Λεκορνιού. Υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη ανέλαβε ο Μπενζαμέν Χαντάντ, επίσης προερχόμενος από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, όπως άλλωστε και η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Μοντ Μπρεζεόν.
Η αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ανίκ Ζενεβάρ ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας, ενώ η Ρασιντά Ντατί παρέμεινε στο υπουργείο Πολιτισμού.
Νωρίτερα, όπως αναφέρει το BFMTV, o Μισέλ Μπαρνιέ απέστειλε στον Εμανουέλ Μακρόν την οριστική σύνθεση της κυβέρνησής του. Σχολιάζει ακόμη ότι ορισμένα από τα ονόματα των πιθανών υπουργών που βρίσκονται πολύ δεξιά και εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία, ακόμη και στο προεδρικό στρατόπεδο.

Στα ονόματα που κυκλοφορούν περιλαμβάνονται
- Μπρινό Ρεταγιό, Εσωτερικών
- Ζενεβιέβ Ντραριεσέκ, Υγείας
- Σεμπαστιέν Λεκορνύ, Ενόπλων Δυνάμεων. Παραμένει στη θέση του από την προηγούμενη κυβέρνηση.
- Ντινιέ Μιγκό, Δικαιοσύνης
- Μοντ Μπρεζεόν, κυβερνητική εκπρόσωπος από το κόμμα του Μακρόν.
- Ρασιντά Ντατί, Πολιτισμού, παραμένει στη θέση της.
- Αντουάν Αρμάν, Οικονομίας, από το κόμμα του Γάλλου προέδρου.
- Ανί Ζενεβάρ, Γεωργίας. Είναι αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
- Ζαν-Νοέλ Μπαρό, Εξωτερικών. Πρόκειτια για κεντροδεξιό υπουργό από το κόμμα MoDem
- Λωράνς Γκαριέ, Καταναλωτικά Ζητήματα
- Μπενζαμέν Χαντάντ, υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη, επίσης προερχόμενος από το κόμμα του προέδρου Μακρόν
Η κυβέρνηση «επισφραγίζει την επιστροφή του μακρονισμού και δεν έχει κανένα μέλλον», δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, που παίζει τον ρόλο του ρυθμιστή στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν-Λυκ Μελανσόν προέτρεψε: «Ας ξεφορτωθούμε το συντομότερο δυνατόν την κυβέρνηση».

Η νέα κυβέρνηση, προϊόν οδυνηρών διαβουλεύσεων που διήρκεσαν δεκαπέντε ημέρες, είναι στραμμένη προς την δεξιά, την πολιτική οικογένεια του Μισέλ Μπαρνιέ. Το μόνο πρόσωπο που προέρχεται από την αριστερά είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Ντιντιέ Μιγκό, πρώην σοσιαλιστής που έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και δεν είναι ευρέως γνωστός.
Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα και ο Μισέλ Μπαρνιέ θα εκφωνήσει την ομιλία των προγραμματικών δηλώσεων την 1η Οκτωβρίου. Η πρώτη και επείγουσα αποστολή της κυβέρνησής του θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού την ώρα που η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με ένα αβυσσαλέο δημόσιο χρέος και βρίσκεται στο στόχαστρο των Βρυξελλών για υπερβάλλον έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση