GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΧΑΚΑΡΑΝ την Πυροσβεστική και χιλιάδες λογαριασμούς...

Χιλιάδες λογαριασμοί στο Χ, ανάμεσά τους και του Πυροσβεστικού Σώματος, δέχθηκαν παγκόσμιας κλίμακας κυβερνοεπίθεση το βράδυ της Τετάρτης. Σ...


Χιλιάδες λογαριασμοί στο Χ, ανάμεσά τους και του Πυροσβεστικού Σώματος, δέχθηκαν παγκόσμιας κλίμακας κυβερνοεπίθεση το βράδυ της Τετάρτης.
Στον επίσημο λογαριασμό της Πυροσβεστικής στο X (πρώην Twitter) εμφανίστηκε αυθαίρετη ανάρτηση που διαφήμιζε κρυπτονόμισμα, λέγοντας «Βγάζουμε κέρδη για κάθε λογαριασμό που σπάμε – Αγοράστε τώρα!», ενώ λίγο αργότερα η ίδια η Πυροσβεστική έκανε ανάρτηση στην οποία «έλυνε» την απορία των χρηστών περί της ψηφιακής δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, πρόκειται για το κρυπτονόμισμα με την ονομασία $HACKED.
Για παράδειγμα, ο λογαριασμός μιας δημοφιλούς ομάδας στο ινδικό πρωτάθλημα κρίκετ παραβιάστηκε πέρυσι και οι επιτιθέμενοι τον χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν ένα απατηλό κρυπτονόμισμα, εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο αριθμό των 2,6 εκατομμυρίων followers του λογαριασμού για να διαφημίσουν το token, το οποίο βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ Solana, σε μια προσπάθεια να διογκώσουν τεχνητά την τιμή του.
Έτσι, οι χάκερς δημοσιεύουν πολλαπλά μηνύματα από τον παραβιασμένο λογαριασμό, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να αγοράσει το κουπόνι HACKER, μοιράζοντας τη διεύθυνση συμβολαίου του, όπως φαίνεται και στην φωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση