GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουσεία Βαρνάβα, μια βραδιά αφιερωμένη στο περιβάλλον...

Εκατοντάδες πολίτες της Βόρειας Αττικής και όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο...

Εκατοντάδες πολίτες της Βόρειας Αττικής και όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο... κάλεσμα των Μουσείων Βαρνάβα για μια βραδιά αφιερωμένη στο περιβάλλον.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες, χαιρετισμούς, προβολές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, παραδοσιακά γλυκά και αλμυρά εδέσματα και δωρεάν διάθεση τετρακοσίων δέντρων (χαρουπιές, κουτσουπιές, κυπαρίσσια, πικροδάφνες, παχύφυτα, αγριελιές κ.α).
Την εκδήλωση χαιρέτησαν και μίλησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Αθανάσιος Ντέτσικας, Αρχιερατικός Επίτροπος Εκάλης - Νέας Ερυθραίας εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος, Κύριλλο, ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Κατσέλης, ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Βαρνάβα (Ε.Ο.ΒΑ) Παναγιώτης Κατσίκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "Ευάγγελος Σκουβαράς", Μίνα Κατσίκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Βαρνάβα Ελένη Λοράντου, ο επικεφαλής του Συλλόγου Βαρνάβα Αττικής του Γ.Σ. Kung Fu - Fujian Pai, Ασημάκης Μήλιος, η εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πηγή Ντόρμπερη, Αλεξάνδρα Ιατροπούλου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα, Όλγα Φωτίου, η εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Μηλεσίου Δήμου Ωρωπού και ο Διευθυντής των Μουσείων Βαρνάβα, Πέτρος Κατσίκης.
Στην παρουσίαση του βιβλίου του, ο συγγραφέας Ζώης Κατσίκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των νέων απέναντι στο περιβάλλον και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων.
Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από τον Βαρνάβα, τον Μαραθώνα, το Καπανδρίτι, το Κρυονέρι και τον Άγιο Στέφανο, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Σφλώμος, η Ρούλα Καρκάνη εκπροσωπώντας τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο Γεωλόγος Γεώργιος Παπαδοκοτσώλης από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Γραμματικού, η δημοσιογράφος Άννα Φαλτάιτς, ο Νίκος Κουρουνάκος από τους Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, η εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα Μαρία Σπανού, ο πρώην Λυκειάρχης Καπανδριτίου Δημήτριος Μυλωνάς, ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα Χρήστος Μπρισίμης και η Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, Μαριλένα Γέροντα.
Ευχές για καλή επιτυχία απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη βοήθεια προς τις οικογένειες πυρόπληκτων του Βαρνάβα από το Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιβαδίων Λάρνακας, με το οποίο τα Μουσεία Βαρνάβα έχουν αδελφοποιηθεί από το 2017.
Την εκδήλωση υποστήριξαν η εταιρεία Golden Key Tales, η Αρτοποιεία - Ζαχαροπλαστική - Catering «Κίμωνας», με τα εξαιρετικά ψωμιά, τυριά και γλυκά από τη Μυτιλήνη, τα φυτώρια «4 Εποχές» από το Καπανδρίτι και «Κηπεία» από το Μαραθώνα και οι εθελοντές - τεχνικοί Γιώργος Μωραΐτης, Γιώργος Τουρκαντώνης και Αθανάσιος Σκούρας.



Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ 
ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

         THE TEAM OF THE MUSEUMS AND THE FOLKLORE COMPANY OF VARNAVAS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση