GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΤΥΠΗΜΑ σε Πολάκη και Τσίπρα! ΜΕΤΩΠΙΚΗ επίθεση Κασσελάκη προς όλους...

Μετωπική επίθεση στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, τους «87» και τον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους από το βήμα της Κεντ...


Μετωπική επίθεση στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, τους «87» και τον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Κλιμακώνοντας την εσωκομματική σύγκρουση, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία» αναφερόμενος τους εσωκομματικούς του αμφισβητίες, τους οποίους παρέπεμψε στο Καταστατικό Συνέδριο, καθώς δεν σήκωσε το γάντι της προσφυγής σε νέες εκλογές, για να μην ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως είπε.
«Το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Καταστατικό Συνέδριο. Για αυτό το λόγο κάποιοι θα κάνουν τα πάντα, για να μην φτάσουμε εκεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας πως «θα διαλύσω κάθε φράξια, κάθε φρουρά, κάθε παραμάγαζο», ενώ προκάλεσε και τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο. το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι». Στον απόηχο των 100 υπογραφών των «87», ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «η βάση θα κρίνει την μομφή. Η βάση θα κρίνει την στάση όλων μας» και κατέληξε προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το Καταστατικό».
Εκκινώντας την ομιλία του, «θέλω να ξέρετε ότι αυτό το κόμμα έχει μια μεγάλη ιστορία. Ο τρόπος που θα μιλήσει καθένας σήμερα και αύριο εδώ μέσα εύχομαι να είναι αντάξιος της ιστορίας του» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. «Θα ήθελα όσα και αν πούμε στην συνέχεια, να έχουμε κάτι υπόψη μας στο πίσω μέρος του μυαλού μας, πόσα περάσαμε τον τελευταίο ένα χρόνο» υποστήριξε, για να συμπληρώσει πως «δεν περιμένω να συμφωνήσουμε στα πάντα, ας συμφωνήσουμε όμως ότι υπάρχει κάτι που μας ενώνει και για αυτό έχουμε φτάσει μαζί εδώ, έχουμε δύο επιλογές: η πρώτη είναι να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για το μέλλον», όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Η δεύτερη να συνεχίσουμε μια στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση, η οποία όχι μόνο δεν αφορά τον ελληνικό λαό, αλλά τον απωθεί» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως «όλες και όλοι επιδιώκουμε το πρώτο και όχι να γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Το παλιό εμποδίζει το νέο να γεννηθεί
Ο ίδιος έκανε λόγο για «δυστοπία Μητσοτάκη», προαναγγέλλοντας την αποτύπωσή της, όπως είπε, στην ομιλία του στη ΔΕΘ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκε το 2023 να πει ναι, θέλω να κυβερνήσω, ναι θέλω να κυβερνήσω αυτοδύναμα το δικό μου πρόγραμμα» ανέφερε επικριτικά προς την εποχή του Αλέξη Τσίπρα και σηκώνοντας τους τόνους, έκανε λόγο για «παρέλαση σημιτικής διαπλοκής που είδαμε στο Ζάππειο για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη», λέγοντας ότι «κάποιοι φωνάζουν στον Πρόεδρό τους φύγε. Είναι στιγμή να αντικρύσουμε τις μεγάλες αλήθειες σήμερα». Επικαλούμενος τον Γκράμσι, «το παλιό έχει πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί και το παλιό θα κάνει ότι κάνει πάντα, δηλαδή, «θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης.
Με εξαίρεση την «Ομπρέλα που είχε κάνει τεράστια ζημιά στο κόμμα μας, ήθελα να πάμε όλοι μαζί» σημείωσε και πρόσθεσε πως «εισηγήθηκα αξιώματα και θέσεις σε όλες τις πλευρές» είπε, κάνοντας ονομαστική αναφορά στους Νάσο Ηλιόπουλο, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ενιαίο κόμμα ποτέ» συνέχισε, αλλά «αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις αιφνίδιες συνθήκες του 2012», όπως είπε.
«Οι συνιστώσες γίναν ομάδες, φράξιες, φρουρές» και ο «Αλέξης Τσίπρας ήξερε να ισορροπεί ανάμεσα σε αυτές τις φατρίες» και τον «ανάγκασαν να παραιτηθεί». «Τότε ήταν ο Φίλης και ο Τσακαλώτος, σήμερα έχουν αλλάξει τα ονόματα» και «αυτές οι φατρίες είναι που τον εμπόδισαν τον Αλέξη να αλλάξει το κόμμα, ενώ κατάφερε να αλλάξει πολλά στη χώρα». «Για αυτήν που θέλει να φάει πρόεδρο εκλεγμένο με 56%» είπε για την ενότητα, λέγοντας πως κάποιοι «έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής». 

Το ξεκαθάρισμα
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης:
Αλέξης Τσίπρας: Ηταν αυτός που με έφερε στην πολιτική. Τιμώ την κυβέρνησή του. Παρέδωσε χώρα όρθια με ρύθμιση χρέους και γεμάτα ταμεία. Εχω τρεις επιμέρους διαφωνίες: το πρώτο εξάμηνο, τον νόμο Κατρούγκαλου και το ύψος του «μαξιλαριού». Η παρέμβασή του στο πρόσφατο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου θα παραμείνει πάντα γι’ αυτό είπα «Αλέξη έλα και ανέλαβε, αλλά αν δεν θέλεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο». Το ότι δεν έκανε κάτι από τα δυο το σέβομαι. Θα θυμίσω όμως ότι οι πρώην πρόεδροι συνηθίζεται να στηρίζουν δημόσια τους διαδόχους τους.
Μαύρο χρήμα: Αλήθεια εγώ ήρθα να σας πω πως λειτουργούν τα πράγματα; Εγω τα είδα σε λίγους μήνες και άλλοι δεν τα ξέρουν; Πώς η ΝΔ έκανε την ακριβότερη καμπάνια στην Ευρώπη; Εγώ ξεκαθάρισα στον ΣΥΡΙΖΑ «μαύρο χρήμα» ποτέ.
Κομματικά ΜΜΕ: Με 8 εκατ. ευρώ κρατική χρηματοδότηση μιλούσατε για κλείσιμο της Αυγής, πώς θα μπορούν να λειτουργήσουν τώρα με την μισή χωρίς ριζικές αλλαγές. Τι κάνατε τα χρόνια πριν εκλεγώ για τις αποφάσεις του 2022. Δεν θα μου φορτώσετε τον μουτζούρη γιατί τόσα χρόνια δεν κάνατε τίποτα.
Παύλος Πολάκης: Ο άνθρωπος-κρίκος στο κόμμα. Πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα σημαίνει ότι όταν κάνεις ένα λάθος επιμένεις. Το σπάω αυτό. Επέδειξε μη αποδεκτή συμπεριφορά, αλλά θα μπορούσε να του γίνει μια σύσταση. Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι. Όταν το κατάλαβα το διόρθωσα. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου, παρότι ήξερα ότι θα έβλεπα πρωτοσέλιδα «υποτάχθηκα στον Πολάκη».
Ο Παύλος βρισκόταν σε άλλη τροχιά, είχε πάρει τις αποφάσεις του και το γνώριζα. Όμως έκανα ότι επέβαλε η συνείδησή μου.
Τα τρολς του διαδικτύου: Δεν παρέλαβα τρολς, δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά δεν έχει. Με τα οικονομικά μας είναι αστείο να μιλάμε γι’ αυτά. Επειδή πολλοί ανώνυμοι λογαριασμοί ήταν μαζί μου και τώρα εναντίον μου τι συνέβει; Τους απέλυσα εγώ και τους προσλάβατε εσείς; Οσο με αφορά θα είμαι απέναντι στη χυδαιότητα.
Lifestyle: Ηρθα από χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Υπέπεσα στην υπερέκθεση και το πλήρωσα. Προσπαθώ μετά τις ευρωεκλογές να διαφυλάξω κάθε πτυχή της προσωπικής μου ζωής. Αν κάποιοι μου προσάπτουν μια λίστα γάμου που διέρευσε παρά τη θέλησή μου ας αντιληφθούν ότι δεν τους χωρίζει τίποτα από την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ. Σε αυτό το σημείο έκανε ειδική αναφορά στον Παύλο Πολάκη: ανεβάζεις στα μέσα φωτογραφίες με την οικογένειά σου, με ψαρέματα κτλ. Που αρχίζει και που τελειώνει το lifestyle; Μήπως δεν είναι στην περίπτωσή σου γιατί είναι της αντρικής σχολής; (σ.σ. πρόκειται για γνωστή φράση του Αντώνη Σαμαρά) Εγώ είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω και πάνω από τα 300 μέτρα (σ.σ. αναφορά για τα όσα είχε πει ο Παύλος Πολάκης προ μηνών για τον γάμο ομοφύλων). Ας καταλήξουν τι είναι αυτό που ενοχλεί; Το lifestyle, ή ο νέος, ο gay, το αμερικανάκι;
Ο δεξιός Κασσελάκης: Τα σκουριασμένα αριστερόμετρα να τα κρατήσετε σπίτι σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα πιο αριστερός στην ουσία από τις εποχές Τσακαλώτου και Κατρούγκαλου.
Social Media: Ολοι θαύμασαν το επίτευγμα του Κ. Μητσοτάκη να ξεχαστεί το θέμα των Τεμπών. Όταν κερδίσαμε την πρωτιά στους νέους στις ευρωεκλογές με είπαν πρόεδρο του tik tok. Σε όλο τον κόσμο σχεδιάζονται καμπάνιες μέσω social media.
Η παρουσία στα ΜΜΕ: Πώς βγαίνουμε στη δημόσια σφαίρα; Επικοινωνούμε τις προτάσεις μας; Εχουν αναρωτηθεί κάποιοι γιατί τους καλούν καθημερινά τα κανάλια που μισούν τον ΣΥΡΙΖΑ; το καρφί του Κασσελάκη.
Διαγραφές: Αναφέρθηκε πλαγίως στον Χρ. Σπίρτζη και τις επιθέσεις εναντίον του. Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ έγινε για να μην μπορεί να διαγραφεί κανείς. Αυτό θα αλλάξει, είπε.
Ονομα: Πρότεινα ένα όνομα, δεν άρεσε, δεν έχω πρόβλημα. Θα αποφασίσει το συνέδριο ποιο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος.
 
Υπονόμευση στις κάλπες

Οπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ο Αλέξης Τσίπρας στο προηγούμενο συνέδριο πρότεινε εκλογές. Σήκωσα το γάντι και βρήκαμε υποψήφια μιας ημέρας. Νόμιζα ότι πέρασε τη κρίση. Δυστυχώς ήταν μια ανακωχή 40 ημερών για να πάμε στις ευρωεκλογές. Πήγαμε σε αυτές με «λευκή απεργία» κάποιων μελών και ορισμένους να μοιράζουν ψηφοδέλτια της Νέας Αριστεράς. Καταφέραμε όμως να φύγουμε από το μονοψήφιο των δημοσκοπήσεων και να πάρουμε 15%. Τότε μου φάνηκε μικρό. Τώρα που ξέρω τι παιζόταν από πίσω μου φαίνεται μικρός άθλος.
Η εκεχειρία τελείωσε την επόμενη των εκλογών. Δεν είχαν το μονοψήφιο ή την τρίτη θέση που ήθελαν να μου χρεώσουν. Είχαν ένα 18% που έγινε 15%.
Από τότε άρχισε το ξέσκισμα της σάρκας: κάποιοι μετρούσαν καθημερινά κουκιά για να τους βγει η πρόταση μομφής. Οταν είδαν ότι δεν βγαίνει ζητούν από εμένα να πάω σε εκλογές. Και έχουν τα μέσα της διαπλοκής να λένε «φοβάται την καρέκλα».
Είναι τραγική ειρωνεία να λέγονται αυτά σε ένα κόμμα που κάθε ένας που φεύγει την παίρνει μαζί του. Δεν έχω ανάγκη την καρέκλα κάθομαι λίγο σε αυτή, γυρίζω διαρκώς την Ελλάδα. Δεν μου είναι άνετη η καρέκλα, δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια.
Ο κόσμος μας λέει «κουράσατε», δεν μπορώ να σας εμπιστευτώ όσο τρώγεστε μεταξύ σας, τόνισε. Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω τον κόσμο, κατέληξε. Δεν θα σηκώσω το γάντι, θα πάμε σε πλήρη τήρηση της νομιμότητας, καταθέστε πρόταση μομφή, θέλω να το κάνετε, να το δουν οι πολίτες, να το δουν τα μέλη του κόμματος.

Δείτε την ανάρτηση Κασσελάκη, μετά το τέλος της ομιλίας του:

1 σχόλιο

  1. Και τί θελατε να κανει απεναντι σ'αυτο το αλιταριο;Να πει"μην σας αδικω",οπως η Εφη στος ΑΡΔ,ή "να ειμαστε πιο ευγενικοι"του Εκολειδη;Ενα ματσο χαμουρες ειναι που ουτε τον Τσιπρα βοηθησαν στις εκλογες,ουτε τον Κασσελακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση