GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΛΟΓΕΣ! ΠΑΝΩ από 30% η "Εναλλακτική για την Γερμανία" στο Βραδεμβούργο...

Πάνω από 30% συγκεντρώνει η "Εναλλακτική για τη Γερμανία" στις εκλογές του Βραδεμβούργου σύμφωνα με το πρώτο exit poll που έγινε γ...


Πάνω από 30% συγκεντρώνει η "Εναλλακτική για τη Γερμανία" στις εκλογές του Βραδεμβούργου σύμφωνα με το πρώτο exit poll που έγινε γνωστ πριν από λίγο. Oριακό είναι το προβάδισμα που καταγράφουν οι Σολιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς και κινούνται στο 31%. Πιο χαμηλά είναι οι Χριστιανοδημοκράτες με 12% ενώ στο 12% καταγράφεται και το νέο αριστερό κόμμα που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες από την Ζάρα Βάγκεκνεχτ.
Ειδικότερα τα αποτελέσματα του exit poll της ARD στο γερμανικό κρατίδιο δίνουν στο SPD το 31% και στην AfD το 30%.
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι Χριστινοδημοκράτες (CDU) με 12% και το νεότευκτο κόμμα της Ζάρα Βάγκενκνεχτ που απέσπασε το 12%, λίγους μόλις μήνες μετά την ίδρυσή του.
Στο 5% είναι οι Πράσινοι που παλεύουν για την είσοδό τους στη Βουλή. Αντίθετα, εκτός μένουν οι Φιλελεύθεροι, όπως και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke).
Εν τω μεταξύ, δεύτερη δημοσκόπηση έξω από τις κάλπες δίνει στο SPD το 32% και στην AfD το 29%. Το BSW της Βάγκενκνεχτ είναι στο 12%, το CDU στο 11,5% και οι Πράσινοι εκτός Βουλής στο 4,5%.

Αυτές είναι οι ανανεωμένες προβλέψεις από το ARD, το πρώτο γερμανικό κανάλι:
Και αυτές από το δεύτερο δίκτυο, το ZDF:
Η προσέλευση ήταν σαφώς μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές το 2019. Ως τις 14:00 (τοπική ώρα) είχαν ψηφίσει το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έναντι 31,9% στην προηγούμενη αναμέτρηση.
Πολλοί ψήφισαν επιστολικά, μεταξύ τους και ο κάτοικος Βρανδεμβούργου καγκελάριος Όλαφ Σόλτς που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Αφίσα με τον πρωθυπουργό του Βρανδεμβούργο, Ντίτμαρ Βόιντκε, που προέρχεται από το SPD

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση