GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ! «ΑΠΑΝΤΗΣΕ» με ρουκέτες κατά δύο ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων...

Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως έριξε σήμερα ομοβροντία ρουκετών Katyusha εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ,...


Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως έριξε σήμερα ομοβροντία ρουκετών Katyusha εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα εναντίον φιλοϊρανικών κέντρων εκπαίδευσης στο νότιο Λίβανο.
Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως οι μαχητές της «εκτόξευσαν μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha» εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία «απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού» στο νότιο Λίβανο.
Ανταποκριτές του AFP ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς σε διαφορετικές περιοχές στο νότιο Λίβανο.

Νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ σήμερα
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το Σάββατο 21/9, μετά και το χτύπημα της Παρασκευής στο οποίο σκοτώθηκαν πάνω από 10 στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης μεταξύ αυτών και 2 ηγετικά.
«Οι IDF ανακοινώνουν ότι πραγματοποιούν κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες» τονίζουν οι Times of Israel.

Νεκροί δύο ηγέτες της Χεζμπολάχ
Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι σκότωσαν δύο μεγάλα ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ και τουλάχιστον 10 άλλους διοικητές της σε μια αεροπορική επιδρομή με στόχο το προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό.
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ηγετικών στελέχών της, κατά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, μεταξύ αυτών και ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι που διοικούσε ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακή μονάδα της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν του στρατιωτικού της βραχίονα. Η μονάδα αυτή δρα για να υποστηρίξει τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα σε πόλεμο με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023.
Οι IDF δήλωσαν ότι ο πιο εξέχων στόχος της αεροπορικής επιδρομής τους, ο Ιμπραήμ Ακίλ, ήταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, ο εκτελών χρέη διοικητή της επίλεκτης δύναμης Radwan της τρομοκρατικής οργάνωσης και επέβλεπε μια προγραμματισμένη επιχείρηση για την εισβολή στη Γαλιλαία.
Τουλάχιστον 31 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και επτά γυναικών από τη χθεσινή επιδρομή των Ισραηλινών στη Βηρυτό δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας.
Σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι και οι ενέργειές του μιλάνε από μόνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση