GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Tesla έκοψε 500.000 δέντρα στη Γερμανία για να κατασκευάσει το εργοστάσιό της...

Μια περιβαλλοντική υπηρεσία ισχυρίζεται ότι η Tesla έχει κόψει περίπου 500.000 δέντρα από τότε που ξεκίνησε την κατασκευή του γερμανικού εργ...


Μια περιβαλλοντική υπηρεσία ισχυρίζεται ότι η Tesla έχει κόψει περίπου 500.000 δέντρα από τότε που ξεκίνησε την κατασκευή του γερμανικού εργοστασίου Gigafactory, με αποτέλεσμα την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 13.000 τόνους. Σε απάντηση, η Tesla ισχυρίζεται ότι φύτεψε πάνω από 1 εκατομμύριο δέντρα το 2024 στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας αναδάσωσης μεγάλης κλίμακας.
Ο Kayrros αναφέρει ότι η Tesla αποψίλωσε 813 στρέμματα δάσους μεταξύ του 2020 και του Μαΐου 2023, του τέλους της κατασκευής του εργοταξίου. Αυτή η αποψίλωση των δασών λέγεται ότι ισοδυναμεί με την οδήγηση 53 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, με ένα μόνο όχημα εσωτερικής καύσης ή με τη λειτουργία 3.000 αυτοκινήτων για ένα ολόκληρο έτος.
Τον περασμένο μήνα, το τοπικό υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τα σχέδια επέκτασης της εγκατάστασης και διπλασιασμού της παραγωγής σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, προκαλώντας νέες διαμαρτυρίες.
Ενώ είναι αναμφισβήτητο ότι η Tesla χρειάστηκε να κόψει δέντρα για να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων, η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι έκτοτε έχει φυτέψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δέντρα στη Γερμανία για να αντισταθμίσει αυτά που καταστράφηκαν. Σε ένα βίντεο του Ιουλίου που αναρτήθηκε στο X, η Tesla ισχυρίστηκε ότι έχει φυτέψει ξανά δέντρα σε μια έκταση που αντιστοιχεί σε 450 γήπεδα ποδοσφαίρου.
Φυσικά, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι 1 εκατομμύριο νέα δέντρα δεν θα καταναλώσουν ούτε κατά διάνοια τόσο επιβλαβές διοξείδιο του άνθρακα όσο μισό εκατομμύριο πλήρως ανεπτυγμένα δέντρα, αλλά η Tesla προσπαθεί τουλάχιστον να αντισταθμίσει μέρος της ζημιάς που έχει προκαλέσει.

1 σχόλιο

  1. Αυτες ειναι οι μαλακιες της Τεσλα.Οταν ηταν να ερθει εδω της ξινιζαν οι υπεροχοι βολευται,η ατεγκτη δικαιοσυνη της μαφιας και οι αθωοι λωποδυτες του κρατικου μηχανισμου.Τωρα δεν θα υπηρχε περιπτωση να κοψει δεντρα.Μια φωτια και τερμα.Εγγυηση Κυριακος.Μαλακας ειναι ο Περιστερης και τα υπολοιπα καθαρματα που τον εμπιστευονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση