GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο SPHEN! ΠΕΘΑΝΕ το «έτερον ήμισυ» του διάσημου ομοφυλόφιλου ζευγαριού πιγκουίνων...

Ο Sphen, ο πιγκουίνος gentoo – το «έτερον ήμισυ» ενός παγκοσμίου φήμης ομοφυλόφιλου ζευγαριού πιγκουίνων πέθανε στην Αυστραλία, σε ηλικία 11...


Ο Sphen, ο πιγκουίνος gentoo – το «έτερον ήμισυ» ενός παγκοσμίου φήμης ομοφυλόφιλου ζευγαριού πιγκουίνων πέθανε στην Αυστραλία, σε ηλικία 11 ετών.
Ο Shpen και ο σύντροφός του Magic, έγιναν παγκοσμίως διάσημοι το 2018, όταν ερωτεύτηκαν στο Sea Life Aquarium του Σίδνεϊ, υιοθετώντας και μεγαλώνοντας αργότερα δύο νεοσσούς.
Το ειδύλλιό τους έχει εμπνεύσει το Mardi Gras, έχει αναφερθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας και ακόμη και στη σειρά του Netflix, Atypical.
Το Sea Life Sydney Aquarium δήλωσε ότι ο Sphen είχε «τεράστιο» αντίκτυπο σε όλον τον κόσμο ως σύμβολο ισότητας.
Η υγεία του πιγκουίνου είχε επιδεινωθεί τις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου του και η κτηνιατρική ομάδα του ενυδρείου πήρε τη δύσκολη απόφαση νωρίτερα αυτό το μήνα να κάνει ευθανασία στον Sphen, για να σταματήσει τον πόνο και την ταλαιπωρία του.
Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της επιδείνωσης της υγείας του.
«Η απώλεια του Sphen είναι αποκαρδιωτική για την αποικία των πιγκουίνων, την ομάδα και όλους όσους έχουν εμπνευστεί ή επηρεαστεί θετικά από την ιστορία του Sphen και του Magic», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ενυδρείου Richard Dilly.
«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να αναλογιστούμε και να γιορτάσουμε τη ζωή του Sphen, θυμόμαστε τι είδωλο ήταν», συμπλήρωσε.
Οι πιγκουίνοι gentoo ζουν κατά μέσο όρο από 12 έως 13 χρόνια και είναι διάσημοι ως ρομαντικοί μονογαμικοί.
Ο Magic, 8 ετών, μεταφέρθηκε για να δει το σώμα του Sphen, προκειμένου να καταλάβει ότι ο σύντροφός του δεν θα επιστρέψει.
Άρχισε αμέσως να τραγουδά, είπε το ενυδρείο, και η υπόλοιπη αποικία των πιγκουίνων το ανταπέδωσε.
«Η εστίαση της ομάδας είναι τώρα στον Magic, ο οποίος σύντομα θα προετοιμαστεί για την πρώτη του αναπαραγωγική περίοδο χωρίς τον Sphen», είπε ο κ. Dilly.
Ο Magic και ο Sphen ήταν μαζί έξι χρόνια.
Το προσωπικό παρατήρησε για πρώτη φορά μια έλξη μεταξύ τους όταν τους είδε να υποκλίνονται ο ένας στον άλλο, ένας τρόπος φλερτ των πιγκουίνων.
(Πηγή: BBC)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση