GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΒΟΜΒΑ από τον Ζούκερμπεργκ! «Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ μας πίεσε να λογοκρίνουμε το Facebook για τον κορονοϊό...»

Πιέσεις για «λογοκρισία περιεχομένου» από την κυβέρνηση Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πανδημίας παραδέχτηκε  ότι δέχτηκε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ...


Πιέσεις για «λογοκρισία περιεχομένου» από την κυβέρνηση Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πανδημίας παραδέχτηκε  ότι δέχτηκε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφορικά με το περιεχόμενο στις πλατφόρμες της Meta.
Όπως αναφέρει το Reuters, σε επιστολή του, ο διευθύνων σύμβουλος του Meta είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε την εταιρεία να «λογοκρίνει» το περιεχόμενο του COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προφανώς αναφερόμενος στα αιτήματα του Λευκού Οίκου για την κατάργηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια.
Με τη συγκεκριμένη επιστολή, με ημερομηνία 26 Αυγούστου, ο Ζούκερμπεργκ – απευθυνόμενος στην Δικαστική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ – δηλώνει ότι μετάνιωσε που δεν μίλησε για αυτήν την πίεση νωρίτερα, καθώς και για άλλες αποφάσεις που είχε λάβει ως ιδιοκτήτης του Facebook, του Instagram και του WhatsApp σχετικά με την κατάργηση συγκεκριμένου περιεχομένου.

«Σκοτώνουν ανθρώπους»
Τον Ιούλιο του 2021, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, «σκοτώνουν ανθρώπους» επειδή επιτρέπουν τη δημοσίευση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην πλατφόρμα του, ενώ άλλοι δήλωσαν δημόσια ότι η εταιρεία δεν έκανε αρκετά για να εξαλείψει την παραπληροφόρηση και καθιστούσε δυσκολότερη την καταπολέμηση της πανδημίας και τη διάσωση ζωών.
Όπως τονίζει ο Ζούκερμπεργκ στην επιστολή του, το Facebook δεχόταν «επιθετικές πιέσεις» για να καταπολεμήσει τέτοια παραπληροφόρηση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν, τελικά, χαλάρωσε την κριτική της, παρόλο που συνέχιζε να αναφέρει ότι τα «ψέματα» για τα εμβόλια συνέχισαν να διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τις ομάδες μας για μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφρασαν μεγάλη απογοήτευση με τις ομάδες μας όταν δεν συμφωνούσαμε », έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην επιστολή, η οποία αναρτήθηκε από τη δικαστική επιτροπή στη σελίδα της στο Facebook. «Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι’ αυτό», έγραψε. «Πιστεύω επίσης ότι κάναμε κάποιες επιλογές που, με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων και των νέων πληροφοριών, δεν θα κάναμε σήμερα».

«Ενθαρρύνουμε υπεύθυνες ενέργειες»
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει «υπεύθυνες ενέργειες» για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. όταν η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με μια θανατηφόρα πανδημία.
«Η θέση μας ήταν σαφής και συνεπής: Πιστεύουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και άλλοι ιδιωτικοί παράγοντες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές τους στον αμερικανικό λαό, κάνοντας παράλληλα ανεξάρτητες επιλογές σχετικά με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν», τονίζει.

«Το Facebook λογοκρίνει τους Αμερικανούς»
Πάντως, στην ανάρτησή της στο Facebook, η Επιτροπή Δικαιοσύνης χαρακτήρισε την επιστολή «μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου» και είπε ότι ο Ζούκερμπεργκ είχε παραδεχτεί ότι «το Facebook λογοκρίνει τους Αμερικανούς».
Στην επιστολή, ο Ζάκερμπεργκ είπε επίσης ότι δεν θα συνεισφέρει για να στηρίξει την εκλογική υποδομή στις φετινές προεδρικές εκλογές, ώστε «να μην παίξει ρόλο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Κατά τις τελευταίες εκλογές, που διεξήχθησαν το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο δισεκατομμυριούχος συνεισέφερε 400 εκατομμύρια δολάρια μέσω της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, το φιλανθρωπικό του εγχείρημα με τη σύζυγό του, για την υποστήριξη της εκλογικής υποδομής, μια κίνηση που προκάλεσε κριτική και μηνύσεις από ορισμένες ομάδες που ανέφεραν ότι η κίνηση ήταν «κομματική».

Δείτε την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση