GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΑΦΝΙΚΑ(;) … κινητικότητα στο Κυπριακό! «ΝΑΙ» του Χριστοδουλίδη σε πρόταση για τριμερή στη Ν. Υόρκη...

Σε μία κρίσιμη καμπή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις προκλήσεις από πλευράς Άγκυρας να συνεχίζονται έστω και σποραδικά, αλλά και με τις...


Σε μία κρίσιμη καμπή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις προκλήσεις από πλευράς Άγκυρας να συνεχίζονται έστω και σποραδικά, αλλά και με τις επιδιώξεις Ερντογάν για το Κυπριακό καταφανώς υπέρ των δύο κρατών, ο Κύπριος πρόεδρος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης αποδέχθηκε πρόταση του ΟΗΕ για συνομιλίες στη Νέα Υόρκη.
Η πρόταση για τριμερή συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στη Νέα Υόρκη στις 13 Αυγούστου, έγινε επισήμως από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και ο Κύπριος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι την αποδέχθηκε, κατά την ομιλία του σε αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμόχωστου στη Δερύνεια.
«Πριν από λίγες μέρες, ως αποτέλεσμα των δικών μας επίμονων προσπαθειών, τόσο προς τον ΓΓ του ΟΗΕ όσο και προς την ΕΕ, πάντα, ναι, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, έχω βολιδοσκοπηθεί από τα ΗΕ για να συμμετάσχω εντός Αυγούστου, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 13 Αυγούστου σε τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.
«Η ανταπόκρισή μου φυσικά και ήταν θετική και ευελπιστώ – δεν έχουμε μέχρι στιγμής ενημερωθεί – να υπάρξει και η ίδια ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς και η πραγματοποίηση της συνάντησης να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα που δεν μπορεί να είναι άλλα από την επανέναρξη των συνομιλιών», πρόσθεσε.
Ωστόσο μέχρι χθες το βράδυ ο Ερσίν Τατάρ δεν είχε απαντήσει, ενισχύοντας τα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνουν βήματα προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση