GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ! ΕΒΡΑΙΟΣ είχε δώσει στον Χίτλερ το παράσημο του Σιδηρού Σταυρού Πρώτης Τάξης...

Vangelis Chorafas Στις 4 Αυγούστου 1918, προς το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αδόλφος Χίτλερ έλαβε το παράσημο του Σιδηρού Σταυρού...

Vangelis Chorafas
Στις 4 Αυγούστου 1918, προς το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αδόλφος Χίτλερ έλαβε το παράσημο του Σιδηρού Σταυρού Πρώτης Τάξης. Μια διάκριση που πολύ σπάνια δίνονταν σε κάποιον δεκανέα, όπως ήταν ο Χίτλερ. Ένα παράσημο που ο Χίτλερ θα το φορούσε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ακόμα και όταν έγινε καγκελάριος του ναζιστικού Ράιχ.
Ποια ήταν όμως η ειρωνεία της ιστορίας; Ότι τη πρόταση για την παρασημοφόρηση του Χίτλερ την είχε κάνει ο διοικητής του λόχου του, ο Ούγκο Γκούτμαν. Ένας Εβραίος.
Το 1935, μετά την ψήφιση των Νόμων της Νυρεμβέργης κατά των Εβραίων, ο Γκούτμαν έχασε τη γερμανική του υπηκοότητα και απολύθηκε επίσημα από τους βετεράνους του στρατού, αλλά συνέχισε να λαμβάνει σύνταξη. Δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρξε παρέμβαση του Χίτλερ.
Το 1938 ο Γκούτμαν συνελήφθη από την Γκεστάπο. Αφέθηκε ελεύθερος, όχι λόγω παρέμβασης του Χίτλερ, αλλά κάποιων στρατιωτικών που γνώριζαν την ιστορία του.
Το 1939 ο Γκούτμαν με την οικογένεια του έφυγαν από τη Γερμανία και κατέληξαν στο Βέλγιο. Με την εισβολή των Γερμανών στο Βέλγιο το 1940, ο Γκούτμαν καταφεύγει στη Γαλλία. Με την εισβολή των Γερμανών στη Γαλλία, τον ίδιο χρόνο, ο Γκούτμαν καταφεύγει στην Πορτογαλία, μέσω Ισπανίας. Μετά από λίγο καιρό μπόρεσε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ.
Αλλά ο Χίτλερ ήταν υπερήφανος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του για το παράσημο που έλαβε. Για το οποίο τον είχε προτείνει ένας Εβραίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση