GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ντούροφ θα δειπνούσε την ημέρα σύλληψής του με τον Μακρόν!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Μια τέτοια είδηση θα ήταν πραγματική βόμβα! Βέβαια, ο υπάλληλος των Ρότσιλντ (Μακρόν) είναι ικανός για τέτοια χ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Μια τέτοια είδηση θα ήταν πραγματική βόμβα!
Βέβαια, ο υπάλληλος των Ρότσιλντ (Μακρόν)
είναι ικανός για τέτοια χυδαία παγίδα. Θα δούμε...

Ο Πάβελ Ντούροφ, φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι την ημέρα της σύλληψής του έπρεπε να δειπνήσει με τον Μακρόν, έγραψε η γαλλική καθημερινή εφημερίδα "Le Canard Chainé", επικαλούμενη πηγή των Ηλυσίων.
▪️Το Παρίσι διέψευσε την είδηση...

Το έπος της σύλληψης του Πάβελ Ντούροφ ( Ο Πάβελ Ντούροφ, του "Telegram", συνελήφθη στη Γαλλία!), είναι μια ιστορία που θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τη δράση των ΗΠΑ-ΕΕ-Γαλλία και τον πόλεμο λογοκρισίας και φίμωσης κάθε φωνής που δεν ελέγχουν!
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να συνδέσουμε τα διάφορα εκκρεμή ζητήματα και σημεία, με τα ντοκουμέντα κι ανάλυση του Δημοσιογράφου Πέπε Εσκομπάρ (με Δ κεφαλαίο)...

«Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ρώσο αναλυτή, η σύλληψη του Ντούροφ θα συνδεθεί με "αντιγαλλικές διαμαρτυρίες στις πρώην αποικίες της, αποχώρηση από την παραδοσιακή 'σφαίρα επιρροής' της, όπου η υποδομή του Telegram έχει χρησιμοποιηθεί για την προώθηση αντιαποικιακών και αντιγαλλικών, αντί-Μακρόν αφηγημάτων".

Σ' αυτό προστίθεται η "προσπάθεια να επηρεαστούν οι αφηγήσεις για την Ουκρανία τόσο στα ρωσικά όσο και στα διεθνή μέσα, τα οποία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την υποδομή του Telegram".

Το Παρίσι στην πραγματικότητα προσπαθεί να γίνει σχετικό όταν πρόκειται για ψυχοψυχικές ενέργειες (psy ops) και τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο αναλυτής, οι Γάλλοι δεν έχουν τα τεχνολογικά μέσα για να το πετύχουν. Αυτό μπορεί να οδήγησε τον Μακρόν να αποφασίσει "να ασκήσει προσωπική εκστρατεία πίεσης εναντίον του ίδιου του Ντουρόφ". Οι γαλλικές αρχές πρέπει να είναι πολύ απελπισμένες για να προσπαθήσουν να παραμείνουν στο παιχνίδι της παγκόσμιας πολιτικής. Και το Telegram σήμερα είναι  παγκόσμια πολιτική".

Το Παρίσι περίμενε μια μεγάλη ευκαιρία. Όταν ο πιλότος του ιδιωτικού αεροσκάφους Embraer του Durov υπέβαλε το σχέδιο πτήσης του, δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης στη Γαλλία. Μόνο όταν το τζετ ήταν καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ, το Παρίσι εξέδωσε γρήγορα το ένταλμα. Ο Ντούροφ ήταν πάντα στο σκοτάδι για τα πάντα.

Με απλά λόγια: Το Παρίσι έλαβε τη μοιραία πληροφορία ότι ο [Ντούροφ] πετούσε στη Γαλλία –μπορεί να ήταν μέσω της φίλης του Ντούροφ που είχε εμμονές, με κοινωνική αναρρίχηση στο Ντουμπάι– και έστησε την παγίδα αστραπιαία.

Ένας εξέχων στη φυλακή

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η FSB (Ρωσική υπηρεσία ασφαλείας) είχε ζητήσει προηγουμένως από τον Ντούροφ τα κλειδιά κρυπτογράφησης του Telegram. Ψευδής μυθολογία. Η FSB ήθελε το Telegram να παρέχει προνομιακή πρόσβαση σε έρευνες για σοβαρά εγκλήματα κατά περίπτωση. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά απ' αυτό που κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με το Meta ή το Twitter/X μέσα από τα ορθάνοιχτα backdoors τους.

Ο Ντούροφ, ωστόσο, είχε μεθύσει από την προπαγάνδα περί "ελευθερίας και δημοκρατίας" του NATOσταν, απέρριψε τη Ρωσία και έφυγε.

Κι αυτό μας φέρνει στον Πρόεδρο Πούτιν.

Ο Πούτιν είχε καλύτερα πράγματα να κάνει από το να συναντήσει τον Ντούροφ στο Μπακού και το Κρεμλίνο είχε επισήμως απορρίψει τη συνάντηση. Ο Ντούροφ περιόδευε την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο, με τα μονοπάτια τους να διασταυρώνονται τυχαία στο Αζερμπαϊτζάν.

Υπάρχει ένα πράγμα που ο Πούτιν δεν ανέχεται απολύτως: την προδοσία της Ρωσίας. Και αυτό ισχύει και για τον Ντούροφ .

Όταν ο Ντούροφ πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Αμερικανοί, όπως ήταν αναμενόμενο, ζήτησαν τις κερκόπορτες του Telegram για να παρακολουθούν τους πάντες. Έτσι εγκαταστάθηκε στο Ντουμπάι και αργότερα έκανε αίτηση για γαλλική υπηκοότητα.

Ο Ντουρόφ είχε γίνει Γάλλος πολίτης μόλις πριν από 3 χρόνια – σημαντικά, πριν από την έναρξη του SMO – μέσω ενός ειδικού προγράμματος για "επιφανείς αλλοδαπούς" που δημιούργησε το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι υποψήφιοι είναι ελάχιστοι: μόνο "γαλλόφωνοι ξένοι που συμβάλλουν με την εξέχουσα δράση τους στην επιρροή της Γαλλίας και στην ευημερία των διεθνών οικονομικών της σχέσεων".

Πώς να αποκτήσετε αυτά τα κλειδιά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά ως μια διαβόητη ομάδα δειλών και/ή ψυχοπαθών ευρωκρατών που επαινούν ευγενικά τις "αξίες μας".

Όπως ήταν αναμενόμενο, η EΕ αρνείται να σχολιάσει τη σύλληψη του Ντούροφ, λέγοντας ότι πρόκειται για "εθνική έρευνα" (γαλλική).

Μια "έρευνα" την οποία, όπως συμβαίνει, "ενθάρρυνε" το Deep State (βαθύ κράτος) των Ηνωμένων Πολιτειών, που διενεργεί από τις 8 Ιούλη η υποτελής αστυνομία των Μακρονιστών, προς όφελος του ΝΑΤΟ και... της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι κατηγορίες εναντίον του Ντούροφ του Γάλλου Εισαγγελέα θα μπορούσαν να γίνουν κομμάτια στο δικαστήριο από οποιαδήποτε νομική ομάδα αξίζει το όνομά της. Ουσιαστικά, οι ισχυρισμοί είναι ότι ο ίδιος ο Ντούροφ ευθύνεται για τις καταχρήσεις του Telegram. Είναι "συνένοχος" σε κάθε παράπτωμα κάτω από τον ήλιο –από την οργανωμένη απάτη μέχρι τη διακίνηση ναρκωτικών–, στην αόριστη κατηγορία της παροχής κρυπτογραφημένων υπηρεσιών χωρίς "πιστοποιημένη δήλωση".

Οι ισχυρισμοί σχετικά με την έλλειψη μετριοπάθειας στο Telegram είναι ψευδείς. Για παράδειγμα, το Telegram λογοκρίνει ενεργά την αλληλογραφία εντός της ΕΕ. Οι κάτοικοι της ΕΕ δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αμέτρητες συνομιλίες και κανάλια. Επιπλέον, το Telegram δεν επηρεάζεται από τον πρόσφατο σκληρό νεοοργουελικό νόμο της ΕΕ κατά των κοινωνικών δικτύων, επειδή φιλοξενεί λιγότερους από 45 εκατομμύρια Ευρωπαίους χρήστες την ημέρα.

Τώρα ας επικεντρωθούμε στον λόγο

Το σημερινό φιλελεύθερο-ολοκληρωτικό Eύρω-gulag, ή ΕύρωLag, είναι ένα τεράστιο μπλοκ εξουσίας που δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του Telegram. Το Telegram διατηρεί τους δικούς του διακομιστές σε όλο τον κόσμο και η δρομολόγηση γίνεται μέσω του Amazon, του Cloudfare και της Google. Από την ίδρυση του Telegram, οι υπηρεσίες πληροφοριών/παρακολούθησης των ΗΠΑ είχαν πάντα τα μέσα να το μπλοκάρουν εύκολα, αν το επιθυμούσαν.

Η ΕΕ είναι κάτι εντελώς άλλο. Εδώ, λοιπόν, οι Βρυξέλλες, μέσω του Παρισιού, προσπαθούν να αποκτήσουν τουλάχιστον κάποιο έλεγχο στο Telegram – και στα κοινωνικά δίκτυα γενικότερα. Μια κρίσιμη υπενθύμιση – η οποία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην ενότητα "Παθητική Τεχνολογία": Η Ευρώπη δεν έχει κοινωνικά δίκτυα (με πλάγιους χαρακτήρες), εξ ου και οι συνεχείς απειλές κατά του Twitter/X και ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες Νεο-Οργουελίας σχετικά με την ευθύνη των πλατφορμών σε όρους περιεχομένου, το οποίο ισχύει για όλους, όχι μόνο για το Telegram.

Η ΕΕ και η Γαλλία θέλουν απεγνωσμένα αυτό που έχει ήδη η ηγεμονική δύναμη, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό: πρόσβαση σε όλα, εδώ, αυτή τη στιγμή, χωρίς κανενός είδους νομική τεκμηρίωση.

Το βασικό ερώτημα τώρα είναι: θα το πετύχουν ασκώντας πίεση στον Πάβελ Ντούροφ; Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει τα κλειδιά κρυπτογράφησης του Telegram. Κι αν πήραν τον λάθος άνθρωπο;

Ο Νικολάι Ντούροφ, ο εξαιρετικά διακριτικός αδερφός του Πάβελ, είναι ο λαμπρός αρχιτέκτονας του Telegram: master στα μαθηματικά, δύο διδακτορικά, χρυσά μετάλλια στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Οι Γάλλοι θα προτιμούσαν να συμβιβαστούν –εξ ου και η παρατεταμένη ανάκριση– αλλά αυτό θα συνεπαγόταν το σπάσιμο του Πάβελ για να πείσουν τον Νικολάι να παραδώσει τα θρυλικά κλειδιά.

Γιατί τώρα; Και ποιος ωφελείται;

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάκριση του Ντούροφ γίνεται με μηδενική διαφάνεια. Η Γαλλία είναι μια κοινωνία βασανιστικής μυστικότητας, επιρρεπής σε απόλυτη σιωπή για σοβαρά ζητήματα, σε ανησυχητική βραδύτητα, που χαρακτηρίζεται από σπάνιες επίσημες δηλώσεις. Όλα είναι θέμα διαδικασιών – και η γραφειοκρατία είναι αμβλεία.

Ωστόσο, η γαλλική γραφειοκρατία μπορεί να έδωσε μια πολύτιμη ένδειξη για το τι πραγματικά την ενοχλεί. Απλώς δεν μπορεί να δεχτεί κανέναν να χρησιμοποιήσει –ή να παρέχει– τα μέσα "συγκέντρωσης" όσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές, την παράκαμψη της λογοκρισίας και της επιτήρησης.

Έτσι, αυτό θα μπορούσε να ξεπεράσει πολύ την εμμονή με τη λήψη ορισμένων ή όλων των κλειδιών κρυπτογράφησης του Telegram. Ο γαλλικός γραφειοκρατικός μηχανισμός θέλει να εξαλείψει κάθε πιθανότητα καταστρατήγησης, διατηρώντας παράλληλα την εξουσία να τιμωρεί οποιονδήποτε.

Αν το έπος εξελισσόταν, οδηγώντας σε δίκη και τελικά σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, αυτό σημαίνει ότι ο Ντούροφ δεν θα ενδώσει στον γραφειοκρατικό μηχανισμό και θα παρέμενε πάντα "συνένοχος".

Αυτό είναι απίθανο να συμβεί. Αντίο στην απεριόριστη λάμψη, με αντάλλαγμα μια μπαγιάτικη μπαγκέτα την ημέρα σε μια γαλλική φυλακή;

Δύο ακόμη αναπόφευκτες ερωτήσεις.

Γιατί τώρα; Γιατί η ΕΕ το χρειάζεται πολύ.

Και ποιος ωφελείται; Οι κύριοι υποψήφιοι είναι το "esprit de corps" (ομαδικό πνεύμα) της υπερρυθμισμένης γαλλικής γραφειοκρατίας και οι γαλλοευρωπαϊκές ολιγαρχικές διασυνδέσεις τους. Ο φθόνος είναι επίσης στα χαρτιά. Ο Ντούροφ είναι Ρώσος, ένας αουτσάιντερ και το Telegram –με ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως– είναι μια απίστευτη επιτυχία.

Από εδώ και στο εξής, όλα μπορούν να συμβούν, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού του Telegram στη Γαλλία και την ΕΕ. Η Παγκόσμια Πλειοψηφία δεν νοιάζεται. Εν τω μεταξύ, πλήθη θαυμάζουν πώς ένας παγκοσμιοποιητής τεχνολογικός ναρκισσιστής θα μπορούσε να ήταν τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι ο φιλελεύθερος ολοκληρωτισμός θα μπορούσε να προστατεύσει την ελευθερία του.»

Πέπε Εσκομπάρ, Pepe Escobar: EU to Telegram - We're Coming to Get You, 27 Αυγούστου 2024

Ο Πέπε Εσκομπάρ είναι γεωπολιτικός αναλυτής και ανεξάρτητος δημοσιογράφος συγγραφέας. Το τελευταίο του βιβλίο είναι το Raging Twenties. Διαγράφηκε πολιτικά από το Facebook και το Twitter. Τον βρίσκουμε στο Telegram

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη και θα εντείνεται καθημερινά, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και τον αγώνα εναντίον του "Ρωσικού ιμπεριαλισμού" με αιχμή τον κοκαϊνομανή μικρό φύρερ των ουκροναζί όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... στο "Telegram", τουλάχιστον μέχρι την πλήρη φίμωση/απαγόρευση στην "πολιτισμένη" Ευρώπη του 4ου Ράιχ...
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση