GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΦΡΕΝΟ» της Βενετίας στα τουριστικά γκρουπ λόγω υπερτουρισμού!

Εκτακτα μέτρα κατά του υπερτουρισμού λαμβάνει η Βενετία που, από την  1η Αυγούστου, περιόρισε τον αριθμό ατόμων στα τουριστικά γκρουπ σε 25 ...


Εκτακτα μέτρα κατά του υπερτουρισμού λαμβάνει η Βενετία που, από την  1η Αυγούστου, περιόρισε τον αριθμό ατόμων στα τουριστικά γκρουπ σε 25 άτομα σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αντίκτυπο από τη μαζική έλευση επισκεπτών. Στόχος των αρχών είναι να μειωθούν οι ουρές και η πολυκοσμία στα διάφορα στενά δρομάκια της Βενετίας.
Υπενθυμίζεται πως, κατά κανόνα, ένα τουριστικό λεωφορείο μεταφέρει πενήντα επιβάτες. Οι περιορισμοί καλύπτουν το κέντρο της πόλης καθώς και στα μεγαλύτερα νησιά της λιμνοθάλασσας της Βενετίας Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο.
Οι τοπικές αρχές θα απαγορεύσουν επίσης τη χρήση μεγαφώνων από ξεναγούς, στο πλαίσιο μέτρων που στόχο έχουν να «διασφαλίσουν την ηρεμία των κατοίκων» και τη δυνατότητα των πεζών να μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ελευθερία.
Για όσους δεν συμμορφωθούν με αυτά τα νέα μέτρα, που αρχικά σχεδιαζόταν να τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο αλλά καθυστέρησαν έως τις αρχές Αυγούστου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ. Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις στους περιορισμούς για τα τουριστικά γκρουπ: Τα παιδιά έως 2 ετών δεν περιλαμβάνονται στην καταμέτρηση και ο περιορισμός δεν υφίσταται για τους φοιτητές που επισκέπτονται την πόλη ή βρίσκονται σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Περίπου 50.000 άνθρωποι ζούσαν μόνιμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης το 2023, όταν καταγράφονταν περίπου 4,9 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών, σύμφωνα με τον ιστότοπο συλλογής δεδομένων Statista. «Με τον τρόπο αυτό, ευνοούμε τον βιώσιμο τουρισμό και ρυθμίζουμε τα οργανωμένα γκρουπ», δήλωσε η αντιδήμαρχος υπεύθυνη για την ασφάλεια, Ελιζαμπέτα Πέσε.

Σκέψεις για «φόρο» σε τουρίστες
Τον Απρίλιο, η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε ένα «σύστημα πληρωμών» για τους επισκέπτες σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με στόχο να αποτρέψει τους ημερήσιους ταξιδιώτες να φτάσουν σε περιόδους αιχμής.
Το πρόγραμμα διήρκεσε 29 ημέρες και ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια περίοδο διαβούλευσης ώστε να αποφασιστεί εάν και πώς θα προχωρήσει το έργο στο μέλλον.
Η πόλη έχει δηλώσει πως σχεδιάζει να διπλασιάσει τον φόρο επισκεπτών, αναφέροντας ότι η χρέωση των 5€ καταβλήθηκε 485.062 φορές κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, δημιουργώντας περίπου 2,4 εκατομμύρια € έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση