GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ η φωτιά στην Αττική! Σε Γλυφάδα, Πεντέλη, Διόνυσο, Βριλήσσια και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα...

Εφιαλτική συνεχίζει να είναι η κατάσταση εξαιτίας της φωτιάς στην Αττική και ιδιαίτερα στη Βορειανατολική Αττική, όπου έχουν καεί σπίτια και...


Εφιαλτική συνεχίζει να είναι η κατάσταση εξαιτίας της φωτιάς στην Αττική και ιδιαίτερα στη Βορειανατολική Αττική, όπου έχουν καεί σπίτια και οχήματα.
Μάλιστα, ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Τερψιθέα Γλυφάδας, με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ να αναφέρει πως η φωτιά είναι 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια.
Πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία ανέφεραν πως τα μέτωπα που απασχολούν περισσότερο, στα οποία και έχουν επικεντρωθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις είναι στην Νταού Πεντέλης, στην Παλαιά και τη Νέα Πεντέλη, στον Διόνυσο, στα Βριλήσσια αλλά και στις Αφίδνες.
Δορυφορική φωτογραφία από τον χάρτη της NASA, που δείχνει την έκταση της φωτιάς:
Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη της NASA με την πορεία της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μέτωπο στις Αφίδνες πηγαίνει καλύτερα, ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα του μετώπου που κατευθυνόταν προς τον Μαραθώνα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δόθηκε εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση του Διονύσου και της περιοχής Kαλέντζι στο Μαραθώνα, ενώ οι Αρχές προχώρησαν και στην προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».
Με βάση τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους αλλά και των πυκνών καπνών.
Έχουν εκδοθεί 30 μηνύματα από το 112, τα τελευταία για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς, Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλησσίων, Κρασσά Άνω Βριλησσίων καθώς και από Διόνυσο και Καλέντζι Μαραθώνα, προς ασφαλή κατεύθυνση.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., από χθες το βράδυ έως σήμερα αστυνομικοί που συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε πάνω από 250 απεγκλωβισμούς ατόμων από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα, 36 δίκυκλα, 3 λεωφορεία και 4 βαν.
Σημειώνεται πως η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Βαρνάβα συνεχίζει να μαίνεται και με τη βοήθεια των πολύ ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 και 8 μποφόρ, που πνέουν συνεχώς από χθες, έχει δημιουργήσει ένα πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά. Επίσης, ενεργοποιήθηκε ο στρατός, που στέλνει ελικόπτερα και αεροπλάνα τύπου Καναντέρ και Σινούκ, για να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση