GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ και σπίτια! «ΠΟΤΑΜΙΑ» οι δρόμοι από τη βροχή στα Ιωάννινα...

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στα Ιωάννινα, η οποία ήταν και μεγάλη σε διάρκεια. Σύμφωνα με το τοπικό epiruspost.gr , η πυ...


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στα Ιωάννινα, η οποία ήταν και μεγάλη σε διάρκεια.
Σύμφωνα με το τοπικό epiruspost.gr, η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για σπίτια που πλημμύρισαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το ίδιο μέσο, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Μικρότερης έκτασης προβλήματα καταγράφηκαν και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης καθώς τα φρεάτια συγκέντρωσαν φύλλα δέντρων και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να κλείσουν.
Υπενθυμίζεται πως μετά τις υψηλές θερμοκρασίες το σκηνικό του καιρού αλλάζει και σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας και τη θέση των υψηλών θερμοκρασιών παίρνουν οι – κατά τόπους – έντονες βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν έως και την Τετάρτη (22/8).
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, ο διευθυντής της ΕΜΥ, έγραψε: «Τη Δευτέρα (19/8) θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα. Την Τρίτη (20/8) θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως το απόγευμα, και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο, κεντρική και βόρεια Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
Την Τετάρτη (21/8) σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά – όχι όμως έντονα – με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια. Το διήμερο Πέμπτης (22/8) και Παρασκευής (23/8) δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ θα έχουμε προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή (23/8). Ο καιρός, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/8), δεν θα αλλάξει σημαντικά».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση