GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ξανά για τα κρούσματα πανώλης στη Δυτική Ελλάδα...

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι αρμόδιες αρχές με αφορμή τα περιστατικά πανώλης που παρατηρούνται σε μικρά μηρυκαστικά. Στο πλαίσιο αυτό –κ...


Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι αρμόδιες αρχές με αφορμή τα περιστατικά πανώλης που παρατηρούνται σε μικρά μηρυκαστικά.
Στο πλαίσιο αυτό –και με βάση τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής διερεύνησης και των εργαστηριακών αποτελεσμάτων– δημιουργείται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες μια ευρείας έκτασης και κλίμακας κτηνιατρική επιχείρηση αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιχείρηση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη της Θεσσαλίας.
Ήδη, στο πεδίο επιχειρούν στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και στην ΠΕ Ηλείας κτηνίατροι, αλλά και γεωτεχνικοί άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι συνεχώς καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα, στα δύο κέντρα επιχειρήσεων, με έδρα τον Πύργο και το Αγρίνιο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να ελεγχθούν άμεσα 2.504 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 436.500 αιγοπρόβατα, που διαβιούν στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης, οι οποίες έχουν ήδη οριστεί, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Μέχρι σήμερα, έχουν θανατωθεί ή έχει προγραμματιστεί να θανατωθούν στις αμέσως επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα 18.335 αιγοπρόβατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση