GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση...

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε φεστιβάλ διαφορετικότητας στην πόλη Σόλινγκεν στ...


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε φεστιβάλ διαφορετικότητας στην πόλη Σόλινγκεν στη Γερμανία, το βράδυ της Παρασκευής, όπου σκοτώθηκαν τρία άτομα. Την είδηση ανήρτησε πριν λίγο το Al Arabiya.
Η εξέλιξη αυτή, έρχεται λίγο αφότου, η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδιδε πως οι αρχές ερευνούσαν το σενάριο πίσω από την επίθεση να κρύβεται ο ISIS.
Επιπλέον, ο Χέντρικ Βιστ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας ήταν τρομοκρατική ενέργεια.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του.
Ο Φλάις διευκρίνισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα του δράστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις αναζητήσεις για τον εντοπισμό του, αλλά «ερευνώνται πολλά στοιχεία και παραλαμβάνεται συνεχώς πολύ υλικό».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με μια δεύτερη σύλληψη πιθανού υπόπτου, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, «μέχρις ότου συνθέσουμε μια εικόνα η οποία να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γεγονότα».

Επίθεση σε φεστιβαλ του Σόλινγκεν: Τα στοιχεία των νεκρών
Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο Φλάις δήλωσε ότι οι νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες.
Τα ξημερώματα συνελήφθη ένας 15χρονος, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, υπήρχαν όμως πληροφορίες ότι πριν από την επίθεση μιλούσε με κάποιον ο οποίος του περιέγραφε τα σχέδια της επίθεσης.
Στον τόπο του εγκλήματος έχουν μέχρι τώρα βρεθεί «περισσότερα από ένα μαχαίρια», τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και οπτικό υλικό από την επίθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση