GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ ΠΡΩΤΑ βίντεο από την εισβολή των Ουκρανών στο Κούρσκ...

Συνεχίζονται για ενδέκατη ημέρα μετά την απρόσμενη εισβολή των Ουκρανών στο Κούρσκ οι εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσικών και Ουκρανικών δυνάμεων εν...

Συνεχίζονται για ενδέκατη ημέρα μετά την απρόσμενη εισβολή των Ουκρανών στο Κούρσκ οι εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσικών και Ουκρανικών δυνάμεων εντός ρωσικού εδάφους, με τους Ουκρανούς να δίνουν, για πρώτη φορά, στην δημοσιότητα βίντεο με στιγμιότυπα της εισβολής, τον Πούτιν να συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, ο σύμβουλος του Ζελένσκι να εκφράζει «ελπίδες» για διαπραγμάτευση υπό όρους, και τέλος, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να εκφέρουν γνώμη για την «αποδιοργανωμένη» ρωσική άμυνα στα σύνορά της.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ μετά από ουκρανικό πλήγμα που προκάλεσε πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο, όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία την Παρασκευή, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις σε χωριά στις περιοχές Κούρσκ και Μπριάνσκ.
Το Ντονέτσκ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο, βομβαρδίζεται από την Ουκρανία από το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τον Ντένις Πούσιλιν, τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία κυβερνήτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
«Από τις 12 το μεσημέρι σήμερα, ο εχθρός πραγματοποιεί στοχευμένα μαζικά πλήγματα στην περιοχή Πετρόφσκι της περιφερειακής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένας έφηβος, τραυματίστηκαν», ανέφερε ο Πούσιλιν σε ανακοίνωσή του στο Telegram.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα προήδρευε  σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ δήλωσε ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε «νέες τεχνικές λύσεις» που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση.
EPA/NIKOLETTA STOYANOVA

Εικόνες από την εισβολή στο Κούρσκ
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε την  Παρασκευή για πρώτη φορά, εδώ και 11 ημέρες, στην δημοσιότητα βίντεο στα οποία περιλαμβάνονται πλάνα από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της αιφνίδιας εισβολής στα ρωσικά συνοριακά εδάφη της περιφέρειας του Κούρσκ.
Η ουκρανική αντεπίθεση και εισβολή στο ρωσικό έδαφος εκδηλώθηκε στις 6 Αυγούστου και παρά τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της Μόσχας – από την πρώτη κιόλας μέρα της πρωτοφανούς διείσδυσης – πως αντιμετωπίζεται και εξουδετερώνεται ήδη βρισκόμαστε στην ενδέκατη ημέρα της, και οι μάχες συνεχίζονται.
Οπως σημειώνει ο ουκρανικός στρατός στη σχετική ανάρτησή του, πρόκειται για πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιχείρησης των Δυνάμεων Αμυνας στην περιοχή του Κούρσκ, όπου προχώρησαν σε «αποναρκοθέτηση και καταστροφή των αμυντικών γραμμών του εχθρού» και αιχμαλωτίζοντας Ρώσους στρατιώτες.
Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Σίρσκι, δήλωσε πως το Κίεβο εγκατάστησε ένα γραφείο στρατιωτικής διοίκησης στο τμήμα της ρωσικής περιφέρειας Κούρσκ, όπου, όπως είπε, οι δυνάμεις του εξακολουθούν να προωθούνται, παρ΄όλο που τα στρατεύματα της Μόσχας ενέτειναν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία.
Βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Οι συνοριακές άμυνες της Ρωσίας «δεν ήταν προετοιμασμένες» για την επίθεση πολλών ταγμάτων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Η αρχική αντίδραση της Ρωσίας ήταν «αταξία και αποδιοργάνωση», αναφέρει το υπουργείο σε ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όμως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον μετακινηθεί από άλλα σημεία κατά μήκος των συνόρων και χτίζουν «πρόσθετες αμυντικές θέσεις σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την ουκρανική προέλαση».
Η ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνει επίσης ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν διεισδύσει στην περιοχή του Κούρσκ «σε βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιομέτρων σε μέτωπο περίπου 40 χιλιομέτρων» από τότε που ξεκίνησε η εισβολή.

Σύμβουλος Ζελένσκι: Η επίθεση στο Κούρσκ θα αναγκάσει τη Ρωσία να διαπραγματευτεί
‘Ενας από τους στόχους πίσω από την εισβολή της στη Ρωσία είναι το να την πιέσει να διαπραγματευτεί με τους όρους της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε ένας ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι την Παρασκευή.
«Η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει ρωσικά εδάφη», εξηγεί ο Μικαίλο Ποντολιάκ σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Αλλά αν μιλάμε για πιθανές διαπραγματεύσεις – τονίζω τις πιθανές – θα πρέπει να βάλουμε [τη Ρωσία] στο τραπέζι απέναντι. Με τους δικούς μας όρους», πρόσθεσε.
Το να δείξει η Ουκρανία ότι είναι ικανή να καταλάβει ρωσικό έδαφος θα ήταν ένα «αποδεδειγμένο, αποτελεσματικό μέσο εξαναγκασμού» για να την ωθήσει σε διαπραγματεύσεις, λέει ο Ποντολιάκ.
«Στην περιοχή του Κούρσκ, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα πώς το στρατιωτικό εργαλείο χρησιμοποιείται αντικειμενικά για να πείσει [τη Ρωσία] να μπει σε μια δίκαιη διαδικασία διαπραγματεύσεων», λέει.
Ο Ποντολιάκ λέει ότι η εισβολή θα επηρεάσει επίσης την κοινή γνώμη επειδή «οι Ρώσοι προφανώς φοβήθηκαν και είναι σοκαρισμένοι», από την ικανότητα των δυνάμεων της Ουκρανίας να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος.
«Οι αρνητικές αλλαγές στην ψυχολογική κατάσταση του ρωσικού πληθυσμού θα είναι ένα ακόμη επιχείρημα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», ισχυρίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση