GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ τα αντίποινα στο Ισραήλ", λέει το Ιράν...

Τα αντίποινα κατά του Ισραήλ είναι αναπόφευκτα, τόνισε την Δευτέρα ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, υποστράτηγος Μοχά...


Τα αντίποινα κατά του Ισραήλ είναι αναπόφευκτα, τόνισε την Δευτέρα ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.
Η δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, δεν είναι κάτι που το Ιράν μπορεί απλώς να ξεχάσει, όπως συμπλήρωσε.
«Η εκδίκηση για την εγκληματική αυτή πράξη, είτε από τον άξονα της αντίστασης, είτε από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, είναι βέβαιη», ξεκαθάρισε.
Πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη δεν θα πέσει θύμα «παιχνιδιών και προκλήσεων των μέσων ενημέρωσης» και θα επιλέξει προσεκτικά τη μέθοδο και τον χρόνο των αντιποίνων.
«Τα μέλη του άξονα της αντίστασης, το καθένα με βάση τις δυνατότητες και τις εκτιμήσεις του, θα πραγματοποιήσουν την εκδίκησή τους, μερικές από τις οποίες είδαμε χθες», δήλωσε ο Μπαγκερί σχετικά με τα χτυπήματα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ.
Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε την δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη, το Ιράν έχει πει πως η μοναδική γεωπολιτική εξέλιξη που θα το συγκρατούσε από το να προχωρήσει σε βαριά αντίποινα κατά του Ισραήλ θα ήταν μια δίκαιη συμφωνία εκεχειρίας στην Γάζα.
Τα σχόλια του Μπαγκερί έρχονται την ίδια στιγμή που οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ βρίσκονται σε τέλμα, κυρίως λόγω της επιμονής του Ισραήλ να μην αποσύρει τα στρατεύματά του από τον διάδρομο Φιλαδέλφειας στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου και στο διάδρομο Νετζάριμ στην κεντρική Γάζα.
Η Χαμάς έχει επανειλλημένα υπογραμμίσει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί την παραμονή των IDF στα συγκεκριμένα σημεία, αλλά θέτει ως την πλέον βασική προϋπόθεση συμφωνίας την πλήρη αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας.
Οι δύο πρώτοι κύκλοι συνομιλιών στην Ντόχα του Κατάρ την περασμένη εβδομάδα και στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο απέτυχαν παταγωδώς.
Ως εκ τούτου, την Δευτέρα, ανώνυμοι ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν στο ειδησεογραφικό κανάλι του Ισραήλ Channel 12 ότι οι διαμεσολαβητές (ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ) αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη, προς το παρόν, το ακανθώδες ζήτημα της παρουσίας του Ισραήλ στους δύο διαδρόμους της Γάζας.
Το δίκτυο αναφέρει ότι οι Αμερικανοί διαμεσολαβητές ελπίζουν να καταλήξουν πρώτα σε συμφωνίες για άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας του Ισραήλ να ασκήσει βέτο στην απελευθέρωση ορισμένων Παλαιστίνιων κρατουμένων στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, και του πόσους ζωντανούς ομήρους θα πάρει πίσω το Ισραήλ κατά την πρώτη φάση των έξι εβδομάδων. Το Κανάλι 12 ισχυρίζεται ότι πράγματι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος σε αυτά τα θέματα.
Το θέμα της παρουσίας των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα θα αφεθεί για το τέλος των συνομιλιών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πεντάγωνο: Η απειλή του Ιράν είναι ενεργή

Το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε την Δευτέρα ότι η απειλή επίθεσης κατά του Ισραήλ από το Ιράν και τις ομάδες πληρεξουσίων του εξακολουθεί να υφίσταται.
«Θα ήθελα να σας επισημάνω ορισμένα από τα δημόσια σχόλια που έχουν γίνει από Ιρανούς ηγέτες και άλλους … Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι υπάρχει απειλή επίθεσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση