GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίλα και σκέψου μόνο όπως σου λέμε! Αν ΑΥΤΟ δεν είναι ολοκληρωτισμός, τότε δεν ξέρω καν...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Το θέμα της καταστολής της ελευθερίας του λόγου δεν επικεντρώνεται μόνο στην...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Το θέμα της καταστολής της ελευθερίας του λόγου δεν επικεντρώνεται μόνο στην... αδιανόητη σύλληψη του Ντούροφ.
Είχαν προηγηθεί πολλές προηγούμενες συλλήψεις και βασανιστήρια σε όποιους τόλμησαν να εκθέσουν τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων κάθε χώρας.
-Τζούλιαν Ασσανζ: Υποβλήθηκε σε διώξεις, ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια, τοποθέτηση σε κελί με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και άλλες μορφές κακοποίησης. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες από τις πιο ηχηρές κατηγορίες «κατέπεσαν» και ομολόγησε την ενοχή του μόνο για «δημοσίευση πληροφοριών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των πρακτόρων» και αμέσως απελευθερώθηκε. Δηλαδή, η δίωξη κατέρρευσε ουσιαστικά (αλλιώς θα γινόταν δίκη) και του είπαν "ή συμφωνείς σε αυτό, ή θα συνεχίσεις να κάθεσαι χωρίς δίκη και υπό βασανιστήρια".
-Εντουαρντ Σνόουντεν: Ξέφυγε από την "ελευθερία και Δημοκρατία" των ΗΠΑ, ζήτησε άσυλο στην Ρωσία, παντρέφτηκε και ζει ευτυχισμένος, κάνοντας την σωστή επιλογή.
-Τσέλσι Μάνινγκ: Καταδικάστηκε σε 26 χρόνια και του δόθηκε αμνηστία, μόνο μετά την αλλαγή φύλου, υπηρετώντας το αφήγημα. Αλλιώς ακόμα θα τον βασάνιζαν.
Τα βασανιστήρια είναι ΝΟΜΙΜΑ στις ΗΠΑ. Και σε τόπους, εκτός δικαιοδοσίας των ΗΠΑ, γίνονται ακόμη πιο νόμιμα. Γκουαντάναμο, μυστικές φυλακές της CIA,  που βρίσκονται σε μια σειρά από ελεύθερες (χα!), δημοκρατικές (χα!) και ανεξάρτητες (τρεις φορές χα!) χώρες, σε όλον τον κόσμο.
Οι κρατούμενοι, που κανείς δεν ξέρει τα ονόματα τους, δεν δικάζονται, δεν μαθαίνουν τον λόγο της σύλληψης τους και βασανίζονται.
Σειρά παίρνουν οι δημοσιογράφοι.
-Ο Joe Rogan, ο πιο δημοφιλής podcaster στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναγκάστηκε λόγω λογοκρισίας να αφήσει το YouTube για το Spotify, όπου επίσης προσπαθεί συνεχώς να επιβιώσει.
-Ο Τάκερ Κάρλσον, ο πιο δημοφιλής συντηρητικός δημοσιογράφος, απολύθηκε από το Fox News επειδή απομακρύνθηκε από την κυρίαρχη προπαγάνδα.
-Ο Alex Jones. Του επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για έναν τραβηγμένο, απ΄τα μαλλιά,  λόγο και αναγκάζεται να κλείσει όλα του τα κανάλια.
-Το mainstream και η Μεγάλη Τεχνολογία συνθλίβουν τους Jason Hinkle, Glenn Greenwald, Chris Hedges, Richard Madhurst, Garland Nixon, Jimmy Dore, Aaron Mate και πολλούς άλλους.
Επιπλέον, αυτοί είναι συχνά μπλόγκερ εκατομμυρίων δολαρίων, και μερικοί είναι νικητές του βραβείου Πούλιτζερ (που αποφάσισαν ότι μπορούσαν να πουν την αλήθεια, ανόητοι). Στερούνται της δημιουργίας εσόδων, απαισιοδοξούν, τα βίντεο τους κόβονται, πολλά από αυτά ξεκινούν (ή τελειώνουν) κάθε μετάδοση με μια λίστα με τα σημεία όπου μπορούν να βρεθούν πολλά "απαγορευμένα" σημεία.
-Ο Scott Ritter δέχθηκε πρόσφατα έφοδο στο σπίτι του, από το FBI. Αν και είναι απλώς ένας στρατιωτικός συνταξιούχος που εκφράζει την άποψή του για τα γεγονότα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας (και αποκλίνει έντονα από την προωθούμενη αφήγηση ότι "η Ουκρανία κερδίζει").
Είναι όλα "ενέργεια κατά του κράτους", καταλαβαίνετε.
Κοινωνικά δίκτυα.
- Προσπαθούν να κάμψουν το Tik-Tok εδώ και δύο χρόνια. Και δεν θα είχαν υποχωρήσει αν δεν ήταν εταιρεία της Σιγκαπούρης. Ετσι υπάρχει η πίεση: "Ή μας πουλάτε την εταιρεία σας ή θα σας απαγορεύσουμε".
Επειδή, όπως παραδέχτηκε το Bloomberg, "υπάρχει πολύ λίγο αντικινεζικό περιεχόμενο σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο".
Δεν επικρίνετε αρκετά την Κίνα και τη Ρωσία; Απαγόρευση!
-Προσπάθειες να κλείσει το Twitter (τώρα X), επειδή αγοράστηκε από τον Elon Musk.
Όχι μόνο επειδή ο Μασκ άρχισε να στηρίζει τον Τραμπ. Άρχισε επίσης να χαρακτηρίζει τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από το κράτος ως "κυβερνητικά μέσα", κάτι που προηγουμένως είχε εφαρμοστεί, στο τουϊτερ, μόνο για τα ρωσικά και κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
-Θα θυμάστε βεβαίως και το κλείσιμο του λογαριασμού, στο τουϊτερ, του ίδιου του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αξιωματούχων της Διοίκησης του.
-Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται για να κλείσουν και την πλατφόρμα "Rumble".
-Τώρα ήρθε η σειρά του "Τέλεγκραμ".
Δηλαδή, για να συνοψίσουμε, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εισαγάγουν παγκόσμια λογοκρισία.
Προωθήστε τις πλατφόρμες σας όπως το "Meta"  πλήρως ελεγχόμενες από τις υπηρεσίες πληροφοριών (αυτό δεν είναι μυστικό) και απαγορεύστε όλα τα άλλα που δεν είναι υπό τον έλεγχό τους.
Αποκλείστε οποιαδήποτε εναλλακτική άποψη.
Απαγορέψτε τη διαφωνία! "Σιώπα! Μην τολμήσεις να το πεις αυτό! Μίλα και σκέψου μόνο όπως σου λέμε! Υποστηρίξτε το αφήγημα!"
Αν ΑΥΤΟ δεν είναι ολοκληρωτισμός, τότε δεν ξέρω καν...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση