GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ! «Οι περιοχές με μεγάλη πιθανότητα βροχής την Πέμπτη...»

Ασταθής θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, όπως φανερώνει και ο χάρτης τον οποίο ανήρτησε ο Σάκης Αρναούτογλου με τις περιοχές που αναμ...


Ασταθής θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, όπως φανερώνει και ο χάρτης τον οποίο ανήρτησε ο Σάκης Αρναούτογλου με τις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμα του καιρικού φαινομένου «ψυχρή λίμνη».
Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου
«Περιοχές όπου την Πέμπτη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα ή καταιγίδα το μεσημέρι – απόγευμα – πρώτες βραδινές ώρες.
Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση!»
Οι περιοχές όπου αναμένονται έντονες καταιγίδες είναι η Αθήνα, η Πρέβεζα, το Αγρίνιο, τα Ιωάννινα, η Αλεξανδρούπολη, η Τρίπολη και η Λειβαδιά.

Προειδοποιεί για δύσκολα 24ωρα ο Γιάννης Καλλιάνος
«Έρχονται τέσσερα εικοσιτετράωρα (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), σχεδόν 100 ώρες, θα βρεθούμε κάτω από συνθήκες αστάθειας. Αυτό σημαίνει, για να μην παρεξηγηθώ, ότι η μέρα θα ξεκινάει ναι μεν καλά με ηλιοφάνεια, όμως να μην μας ξεγελά, διότι από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν γρήγορα και θα έχουμε αυτές τις μπόρες, τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τμήματα και όχι τόσο στο Αιγαίο», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος.
«Να είμαστε προετοιμασμένοι και αν δούμε ότι έχουμε τέτοιες καταστάσεις, από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας», δήλωσε ο μετεωρολόγος.

Έρχεται η «Ψυχρή Λίμνη»
Με ανάρτησή του στο «X» ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε:
«Ο καιρός της αστάθειας του επομένου τριημέρου οφείλεται στο αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και πολλές μέρες. Οι αέριες μάζες του ανώτερου χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα.
Η αλληλεπίδραση ψυχρών αερίων μαζών της ανώτερης ατμόσφαιρας (cold pool), του θερμού εδάφους και του προσκείμενου σε αυτό αέρα (στα 850mb) σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας ευνοεί την ανάδευση των ασταθών αερίων μαζών καθ’ ύψος, δημιουργώντας νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης (cumulus), που αποτελούν προποµπούς των καταιγιδοφόρων νεφών (cumulonimbus- Cb). Για τον λόγο αυτό παρατηρούμε οτι ο υετός εντοπίζεται κυρίως πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές, όπου αναπτύσσονται άλλωστε και οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Αυτός είναι ο καιρός της ψυχρής λίμνης.
Ο όρος Ψυχρή Λίμνη αποτελεί μετάφραση του όρου ColdPool (ακριβέστερα θα ήταν “Ψυχρή Πισίνα”). Αυτή λοιπόν η ψυχρή λίμνη αποτελεί μια ψυχρή περιοχή που περιβάλλεται από θερμές μάζες. Η ύπαρξη ψυχρών αερίων μαζών πάνω από θερμές και υγρές αέριες μάζες κοντά στο έδαφος οδηγεί στη δημιουργία αστάθειας. Η αστάθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία των καταιγίδων, ενώ οι άλλες δύο προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη υγρών αερίων μαζών και ένα αίτιο ανύψωσης των αερίων μαζών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *