GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! Η Χεζμπολάχ επιδεικνύει δίκτυο υπόγειων τούνελ με εκτοξευτές πυραύλων...

Η Χεζμπολάχ ανήρτησε βίντεο στο οποίο επιδεικνύει ένα ατελείωτο δίκτυο υπόγειων τούνελ στα οποία φαίνονται τοποθετημένοι μεγάλοι εκτοξευτές ...


Η Χεζμπολάχ ανήρτησε βίντεο στο οποίο επιδεικνύει ένα ατελείωτο δίκτυο υπόγειων τούνελ στα οποία φαίνονται τοποθετημένοι μεγάλοι εκτοξευτές πυραύλων, την ίδια στιγμή που στην Ντόχα συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στην Γάζα και αποφυγή της πολεμικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.
Το βίντεο, διάρκειας 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων, δείχνει μέλη της Χεζμπολάχ να μετακινούνται μέσα σε φαρδιά, φωτισμένα τούνελ, που είναι σκαμμένα στον βράχο, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες και άλλα οχήματα.
Φορτηγά φαίνονται να μεταφέρουν μέσα στο δίκτυο των τούνελ πυραύλους που φέρουν την εγγραφή «Imad 4», σε προφανή αναφορά στο διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμάντ Μουγνίγε, που σκοτώθηκε στην Δαμασκό το 2008 σε επίθεση που αποδόθηκε στο Ισραήλ.
Με τίτλο «Τα βουνά μας είναι τα οπλοστάσιά μας», το βίντεο δείχνει μία καταπακτή που ανοίγει για να βγει ένα εκτοξευτής πυραύλων που στοχεύει στον ουρανό.
«Έχουμε τους στόχους, οι συντεταγμένες είναι στα χέρια μας, και αυτοί οι πύραυλοι έχουν τοποθετηθεί και είναι στραμμένοι εναντίον στόχων με την μεγαλύτερη μυστικότητα», δηλώνει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε ηχητικό απόσπασμα που φέρει αγγλικούς και εβραϊκούς υπότιτλους.
Τα όπλα, το προσωπικό, η εμπειρία και η αποφασιστικότητα είναι ισχυρότερα από ποτέ, τονίζει ο Νασράλα.
Η Χεζμπολάχ έχει ενισχυθεί στρατιωτικά από τον τελευταίο πόλεμο κατά του Ισραήλ το 2006, έχοντας στην κατοχή της ευρεία γκάμα πυραύλων βαρέος πυροβολικού, βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους αντιαεροπορικούς, αντιαρματικούς και κατά πλοίων, ενώ διαθέτει επίσης τεράστιο δίκτυο υπόγειων τούνελ στον νότιο Λίβανο και στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στα σύνορα με την Συρία.
Ο Ιμάντ Μουγνίγε είχε αναπτύξει τις στρατιωτικές ικανότητες της Χεζμπολάχ, που τον θεωρεί αρχιτέκτονα της «νίκης» της κατά του Ισραήλ το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση