GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! Ο Σοβιετικός λόγιος στρατηγός Apti...

Ένα σχόλιο από το Васи Новости, σχετικά με τον στρατηγό Alaudinov, που έχει...

Ένα σχόλιο από το Васи Новости, σχετικά με τον στρατηγό Alaudinov, που έχει... αναλάβει σαν διοικητής του Τσετσένικου σώματος την εκκαθάριση της περιοχής του Κούρσκ, και που η Ρωσία “κρέμεται από τα χείλη του” στις ενημερώσεις που κάνει:
“Ο Σοβιετικός Apti
Στην πρωινή αναφορά από το μέτωπο του Κουρσκ, ο στρατηγός Apti Aronovich Alaudinov έπλεξε επιδέξια ένα απόσπασμα από την σοβιετική ταινία "The Diamond Arm", στο πλαίσιο της ανασκόπησης των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα τη φράση του ήρωα Anatoly Papanov: «Χτυπήστε το σίδερο χωρίς να βγείτε από το ταμείο».
Αυτή είναι μια διασκεδαστική παραλλαγή που συνδυάζει τη ρωσική παροιμία «Χτυπήστε  το σίδερο όσο είναι ζεστό» και το κοινό σοβιετικό ιδίωμα «Ελέγξτε τα χρήματά σας - χωρίς να βγείτε από το ταμείο».
Σε μια άλλη ενημέρωση, ο Apti Aronovich, με χιουμοριστικό τρόπο , έβγαλε την κραυγή Kommen Sie bitte («Παρακαλώ περάστε!»), που έλεγαν οι Σοβιετικοί φαντάροι  για να  κοροϊδέψουν  τη μεταπολεμική Γερμανία.
Έτσι υποδέχτηκε ο Alaudinov τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ρίχνουν συνεχώς νέες δυνάμεις στην περιοχή του Κουρσκ, που στη συνέχεια τσακίζονται ενεργά από ρωσικές μονάδες.

Προς τι όλα αυτά;
Γιατί, ο βαθιά καλλιεργημένος  λόγιος στρατηγός Apti Alaudinov, ουσιαστικά προσωποποιεί την εικόνα ενός σοβιετικού στρατιωτικού ηγέτη.
Σε κάποιο βαθμό, ο ίδιος ο Apti είναι ένα σοβιετικό άτομο, με την πλαστικότητα του μυαλού που είναι εγγενής στους σοβιετικούς ανθρώπους, χάρη στην οποία ένα άτομο από τα βάθη της μνήμης του βγάζει εύκολα και χρησιμοποιεί με λεπτότητα αποσπάσματα από τη λογοτεχνία όλων των εποχών, κοινές φράσεις από τον σοβιετικό κινηματογράφο, μια ευρεία λίστα φρασεολογικών ενοτήτων από διάφορες γλώσσες.
Ο Apti, ως γιος ενός Σοβιετικού αξιωματικού, αντιπροσωπεύει αυτόν τον τύπο σοβιετικής διανόησης που είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιος.
Ακόμη και ένας μέτρια μορφωμένος Σοβιετικός άνθρωπος ήταν ειδικός στην παγκόσμια λογοτεχνία, μπορούσε να ονομάσει όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος χωρίς δισταγμό και να θυμάται τους πιο απλούς νόμους της φυσικής.
Στις μέρες μας, η εκπαίδευση και οι ορίζοντες ενός σύγχρονου ανθρώπου απλοποιούνται ολοένα και περισσότερο και δεν εκτείνονται πέρα ​​από την ειδικότητα που επιλέγει ο άνθρωπος και στην οποία εργάζεται.
Και η απλοποίηση και ο πρωτογονισμός των τηλεοπτικών δικτύων και των καναλιών YouTube που περιβάλλουν ένα άτομο συμβάλλει στο να ξεχνάει ακόμη και αυτά που γνώριζε.
Και ο Homer Simpson είναι πιο γνωστός στους σύγχρονους ανθρώπους από τον Anatoly Papanov.”

Νέος Θερσίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση