GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΝΙΓΜΟΣ 8χρονης! ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ οι άδειες για τις πισίνες στην κατασκήνωση μετά την τραγωδία...

Στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη στην Χαλκιδική, προχώρησε με ομόφωνη απόφ...


Στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη στην Χαλκιδική, προχώρησε με ομόφωνη απόφαση ο δήμος Κασσάνδρας μετά από εισήγηση της δημοτικής επιτροπής.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2016, η οποία καθορίζει τα κριτήρια για τη λειτουργία κατασκηνώσεων, η πισίνα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ασφαλή και κατάλληλα περιφραγμένο με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χρήση της υπό την επίβλεψη του απαιτούμενου προσωπικού, όπως ναυαγοσώστες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κασσάνδρας είχε εκδώσει άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της συγκεκριμένης κατασκήνωσης τον Αύγουστο του 2022. Στην έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη αποφασίστηκε η ανάκληση των αδειών λειτουργίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί οι άδειες.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πισίνα, ο έλεγχος αποκάλυψε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και κοντάρι, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις για τα βάθη.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Εξηγήσεις για τον θάνατο της 8χρονης ζητά ο πατέρας της – «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση»

Απαντήσεις για τον θάνατο της 8χρονης κόρης του ζητά ο πατέρας της, μετά το τραγικό συμβάν με τον πνιγμό του κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.
Όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στον Alpha, δεν τους έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση για το περιστατικό. «Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα» ανέφερε.
Παράλληλα, εκτός από τη σύλληψη της ομαδάρχισσας και του αρχηγού της κατασκήνωσης -που αφέθηκαν ελεύθεροι- η Αστυνομία αναζητά και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.
Μετά την 19χρονη ομαδάρχισσα αφέθηκε ελεύθερος και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης, ο οποίος κατηγορείται και αυτός για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.
Τέλος, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση