GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ! "Το Ισραήλ έχει σκοτώσει 2.100 μωρά κάτω των δύο ετών..."

Το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι από τα σχεδόν 17.000 παιδιά που έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Λωρίδα ...




Το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι από τα σχεδόν 17.000 παιδιά που έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, περίπου 2.100 ήταν μωρά κάτω των δύο ετών.
«Ο αριθμός των Παλαιστινίων παιδιών – είτε πρόκειται για βρέφη είτε για παιδιά γενικότερα – που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό είναι τρομακτικός και ο ρυθμός των δολοφονιών τους είναι πρωτοφανής στην ιστορία των σύγχρονων πολέμων», αναφέρει η οργάνωση, που εδρεύει στη Γενεύη.
«Αντιπροσωπεύει επίσης μια επικίνδυνη τάση που βασίζεται στην απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός στοχοποιεί καθημερινά, μεθοδικά και ευρέως τους Παλαιστίνιους και τα παιδιά τους με τους πιο ειδεχθείς και βάναυσους τρόπους και ουσιαστικά χωρίς παύση επί 10 συνεχείς μήνες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν την ώρα που ο πατέρας τους πήγε να δηλώσει τη γέννησή τους
Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα την ώρα που ο πατέρας τους ήταν σε τοπική κυβερνητική υπηρεσία για να δηλώσει τη γέννησή τους, όπως μεταδίδει το BBC.
Ο Άσερ και η Αϊσέλ ήταν μόλις τεσσάρων ημερών όταν ο πατέρας τους, ο Μοχάμεντ Αμπού αλ-Κουμσάν, πήγε να παραλάβει τα πιστοποιητικά γέννησής τους. Τότε οι γείτονές του, του τηλεφώνησαν για να τον ενημερώσουν ότι το σπίτι τους στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ είχε βομβαρδιστεί. Από το πλήγμα σκοτώθηκε επίσης η σύζυγός του και η γιαγιά των διδύμων.
«Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε ο τραγικός πατέρας. «Μου είπαν ότι μια οβίδα χτύπησε το σπίτι». «Δεν πρόλαβα καν να γιορτάσω γι’ αυτά».
Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Γάζα υποστηρίζει ότι 115 βρέφη έχουν γεννηθεί και στη συνέχεια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP, η οικογένεια ακολούθησε την οδηγία να εγκαταλείψει την Πόλη της Γάζας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου Ισραήλ-Γάζας, αναζητώντας καταφύγιο στο κεντρικό τμήμα του θύλακα, όπως τους είχε πει ο ισραηλινός στρατός.
Το BBC επισημαίνει ότι έχει ζητήσει το σχόλιο του ισραηλινού στρατού, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολικό κτίριο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας σκότωσε δεκάδες ανθρώπους, δήλωσε στο BBC ο διευθυντής ενός νοσοκομείου.
Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι το σχολείο «χρησιμοποιούσε ως ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ», κάτι που η Χαμάς αρνήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση