GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ στη Γερμανία! Συνελήφθη 15χρονος για την αιματηρή επίθεση...

Η αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα τη σύλληψη ενός υπόπτου και ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης με...


Η αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα τη σύλληψη ενός υπόπτου και ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν την ζωή τους και άλλα οκτώ να τραυματιστούν.
Τα ξημερώματα είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.
Έγινε γνωστό πως για την επίθεση συνελήφθη ένας 15χρονος. Αλλα στοιχεία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.
Η αστυνομία επίσης σύμφωνα με το BBC ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμη το κίνητρο του υπόπτου, αλλά δεν μπορεί προς το παρόν να αποκλείσει μια τρομοκρατική ενέργεια.
Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian ο συλληφθείς είναι ένα αγόρι 15 ετών, με την αστυνομία να εξετάζει ακόμη το κίνητρο της επίθεσης, χωρίς να αποκλείει τρομοκρατία. Επιβεβαίωσαν τη σύλληψη του 15χρονου, ωστόσο δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή της επίθεσης εντόπισαν πολλά μαχαίρια αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα εάν κάποιο ή κάποια από αυτά χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.
Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο στο Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.
Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας, οι οποίες έχουν ζητήσει επίσης από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης διαφεύγει την σύλληψη.
Το χρονικό της επίθεσης
Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση με μαχαίρι εναντίον διερχόμενων στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.
Στις 21:45 (τοπική ώρα· 22:45 ώρα Ελλάδας) χθες άνδρας κραδαίνοντας μαχαίρι επιτέθηκε αδιακρίτως σε ανθρώπους σε κεντρική πλατεία του Ζόλινγκεν, όπου είναι σε εξέλιξη τριήμερο Φεστιβάλ «Για την Πολυμορφία», με αφορμή την επέτειο 650 ετών από την ίδρυση της πόλης.
Ο άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε ένα από τα θύματά του στον λαιμό. Γι’ αυτό οι αρχές κατατάσσουν το έγκλημα ως τρομοκρατική επίθεση.
Το Φεστιβάλ, το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή, υπολογιζόταν ότι κατά την διάρκεια του τριημέρου θα προσέλκυε περισσότερους από 80.000 επισκέπτες.
Σύμφωνα με την Solinger Tageblatt, οι διοργανωτές έκαναν γνωστό ότι τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν και άλλα εννέα δίνουν μάχη για τη ζωή τους, καθώς έχουν τραυματιστεί σοβαρά.







Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση