GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TO ...XAMENO εκατομμύριο! ΓΙΑΤΙ καταδικάστηκε σε 11 μήνες φυλάκιση ο Φρουζής της Novartis...

Η καταδίκη αφορά την υπόθεση των χαμένων σάκων με ένα εκατομμύριο ευρώ. Το εφετείο επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση των 11 μηνών φυλάκιση γ...


Η καταδίκη αφορά την υπόθεση των χαμένων σάκων με ένα εκατομμύριο ευρώ. Το εφετείο επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση των 11 μηνών φυλάκιση για απόπειρα παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας καταδίκασε και σε δεύτερο βαθμό τον Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, για την υπόθεση των χαμένων σάκων με το ένα εκατομμύριο ευρώ. Το δικαστήριο του επέβαλε την ίδια ποινή, όπως και πρωτόδικα: 11 μήνες φυλάκισης για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος.
Τον Ιανουάριο, το Τριμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε επιβάλει στον Κωνσταντίνο Φρουζή και στη σύζυγό του, Άννα Χατζηιωάννου, την ποινή φυλάκισης 11 μηνών. Και οι δύο κατηγορούνταν για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε εκβίαση αναφορικά με σάκους με χρήματα που, σύμφωνα με τη σχετική μήνυση, το 2017, την εποχή των capital controls δόθηκαν σε ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Κολωνάκι, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη από τη Δικαιοσύνη η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου τον Ιανουάριο του 2017 κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές πως έπεσαν θύματα ληστείας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Φρουζή. Οι ιδιοκτήτες κατήγγειλαν ότι τότε ξεκίνησαν απειλές από τρίτα πρόσωπα (συνδεόμενα προφανώς με το ζεύγος Φρουζή), τα οποία διά ζώσης τους ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «αν δεν βρείτε το 1.000.000 ευρώ, θα σας κάνω κακό με δημοσιεύματα στην εταιρεία σας». Μάλιστα οι απειλές φαίνεται ότι συνεχίστηκαν για μήνες, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπήρχαν συνέπειες για την εξαφάνιση των χρημάτων.
Παρά τις αρχικές βαριές κατηγορίες, τελικά το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας. Διαφορετική ήταν η εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι έπρεπε να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες, αφού είχαν «κάθε νόμιμο δικαίωμα» να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων που έχασαν. Ωστόσο, οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και τελικά τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση