GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΡΩΤΗ μετεκλογική δημοσκόπηση! ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η μεγάλη βουτιά της ΝΔ...

Πιο κοντά στην αποτύπωση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, παρά σε εκείνα των εθνικών εκλογών φαίνεται πως κινούνται τα ευρήματα της πρώτης...


Πιο κοντά στην αποτύπωση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, παρά σε εκείνα των εθνικών εκλογών φαίνεται πως κινούνται τα ευρήματα της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την Metron Analysis και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει μεν άνω του ψυχολογικού ορίου του 30% στην εκτίμηση ψήφου, διατηρώντας την πρωτιά με διαφορά ασφαλείας, αλλά μακριά από τα ποσοστά του 2023  ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση η πρόθεση ψήφου):
Νέα Δημοκρατία: 30,4% (24,4%)
ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: 13,8% (11,1%)
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: 12,9% (10,3%)
ΚΚΕ: 9,9% (7,9%)
Ελληνική Λύση: 9,2% (7,4%)
Πλεύση Ελευθερίας: 5,7% (4,6%)
Μέρα25: 3,2% (2,6%)
Φωνή Λογικής: 3,1% (2,5%)
Νίκη: 3% (2,4%)
Νέα Αριστερά: 2,8% (2,3%)
Σπαρτιάτες: 1,1% (0,8%)

Ως προς τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί επιβεβλημένη την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, με το 41% να κρίνει πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 33%, μία μονάδα μπροστά από τον... κανένα. Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος το 6% προσπερνώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη που βρίσκεται στο 4%, ποσοστό ίδιο με εκείνο των Δημήτρη Κουτσούμπα και Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Οι πολίτες θεωρούν την ακρίβεια ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας σε ποσοστό 46%, με την οικονομία να ακολουθεί στο 23%.


Ερωτηθέντες για το αν θεωρούν πως η χώρα κινείται στην σωστή κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες απάντησαν αρνητικά σε ποσοστό 65%, με μόλις το 28% να κρίνει αισιόδοξα την πορεία.



Τέλος, στο κομμάτι της αποχής από τις Ευρωεκλογές, το 42% κρίνει το γεγονός ως στάση διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα, με το 47% να μιλά για αδιαφορία για τα πολιτικά δρώμενα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση