GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΟΡΓΗ για το δρόμο «καρμανιόλα» στην Μεσσηνία...

Οργή και θρήνος κυριαρχούν στους κατοίκους της Μεσσηνίας από την νέα, αλλά όπως όλα δείχουν προδιαγεγραμμένη, τραγωδία στην άσφαλτο, το μεση...


Οργή και θρήνος κυριαρχούν στους κατοίκους της Μεσσηνίας από την νέα, αλλά όπως όλα δείχουν προδιαγεγραμμένη, τραγωδία στην άσφαλτο, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο 47ο χλμ της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, στην Μεσσηνία, όπου έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων, δύο παιδιά, ενώ, ακόμη ένα παιδί νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένο και ένας 19χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική, με τους τοπικούς φορείς να προαναγγέλουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τον δρόμο – καρμανιόλα.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, το δυστύχημα συνέβη όταν μια νταλίκα που είχε κατεύθυνση από τη Ζαχάρω προς την Κυπαρισσία και υπό συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη.
Από την ανατροπή χτύπησε δύο αυτοκίνητα τα οποία διαλύθηκαν, ενώ το ένα εξ αυτών καταπλακώθηκε από την νταλίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε αδρανή υλικά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι στο πρώτο αυτοκίνητο που χτύπησε η νταλίκα, επέβαινε μια οικογένεια. Ο 43χρονος πατέρας, ο 19χρονος γιος του, η 13χρονη κόρη του και μια 66χρονη γυναίκα.
Ακαριαίο θάνατό βρήκαν ο 43χρονος και η 13χρονη. Σοβαρά τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε ο 19χρονος και ελαφρύτερα η 66χρονη.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο που βρέθηκε κάτω από την νταλίκα, νεκρός ανασύρθηκε ο 38χρονος οδηγός και πατέρας της τετραμελούς οικογένειας και το μόλις ενός έτους κοριτσάκι τους. Σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε ο 6χρονος γιος της οικογένειας που μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών και η 38χρονη μητέρα, συνοδηγός στο αυτοκίνητο και ελαφρύτερα τραυματισμένη.
Το τρίτο αυτοκίνητο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ενεπλάκη στο τροχαίο καθώς ο 35χρονος οδηγός του με συνεπιβάτη τον 66χρονο πατέρα του, έκανε ελιγμό για να αποφύγει την νταλίκα και το όχημά του ανετράπη.
Ο 38χρονος οδηγός της νταλίκας που έχει τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς έχει συλληφθεί για το πολύνεκρο τροχαίο.

Είχαν προειδοποιήσει…
Με αφορμή την νέα τραγωδία αναδείχθηκε το επαναλαμβανόμενο εδώ και χρόνια αίτημα για σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο δρόμο Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσία να καλεί σε κινητοποιήσεις συλλόγους και φορείς.
«Η σημερινή ανείπωτη τραγωδία στην Ελαία Μεσσηνίας, με την απώλεια τεσσάρων ζωών, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, μας υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τις τραγικές συνέπειες της έλλειψης σύγχρονων υποδομών στους δρόμους μας και πιο συγκεκριμένα στον δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Στο σημείο της εθνικής οδού Κυπαρισσίας-Πύργου, μια νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της και παρέσυρε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων πέντε.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, έχοντας προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους κινδύνους αυτού του δρόμου, έχει απαιτήσει εδώ και χρόνια την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για επικαιροποίηση των μελετών και την έναρξη των έργων, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, αφήνοντας τους οδηγούς και τις οικογένειές τους εκτεθειμένους σε καθημερινό κίνδυνο.

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση. Δεν μπορεί να χαθεί άλλη ζωή στον συγκεκριμένο δρόμο. Το αίμα των αδικοχαμένων βαρύνει τις συνειδήσεις όλων όσων αδιαφορούν για την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ασφαλέστερων οδικών δικτύων, και πιο συγκεκριμένα, το αυτονόητο, την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου. Ας μην επιτρέψουμε άλλη μια τραγωδία να περάσει απαρατήρητη. Ας γίνει αυτή η τραγική απώλεια το έναυσμα για πραγματική αλλαγή.

Από μέρους μας δεσμευόμαστε για την εκ νέου και πλήρη κινητοποίηση του μετώπου όλων των συλλόγων της Μεσσηνίας και της Ηλείας και τη μέχρι τέλους διεκδίκηση του αυτονόητου».
Πριν από περίπου δύο χρόνια, για ανάλογη περίπτωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, τα προεδρεία Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας συγκρότησαν κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου, όπως σημείωναν στην κοινή τους ανακοίνωση: την ολοκλήρωση του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό – Τσακώνα.
Όπως έλεγαν στην ανακοίνωση, «είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι και να μην ενδιαφέρεται κανένας υπεύθυνος. Ο δρόμος “καρμανιόλα” θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Πρέπει να μπει τέλος στον άδικο φόρο αίματος που πληρώνουν, οι οποίοι μετακινούνται στην περιοχή για τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους, την εκδρομή τους ή τη βόλτα τους. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για αδράνεια και μοιρολατρία. Είναι, πλέον, ζήτημα ζωής».
Οι υπογραφές των συλλόγων και των εκπροσώπων φορέων και από τους δύο νομούς, πολλές.

Τα κέρδη πάνω από τις ζωές
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο, τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν αφιέρωμα του ypodomes.gr, από το οποίο προκύπτει, ότι η κατασκευή ασφαλούς οδικού δικτύου, εξαρτάται από το κριτήριο κόστους – οφέλους και όχι από αυτό της προστασίας της ανθρώπινης ζωής:
«Εδώ έχουμε μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ρεαλιστικά για να μπορέσει να υπάρξει υλοποίηση και σε αυτό το τμήμα. Είναι η πολύ χαμηλή κίνηση οχημάτων καθημερινά, που πρακτικά κάνει αδύνατη τη χρηματοδότησή του από κάποιο ευρωπαϊκό εργαλείο όπως το ΕΣΠΑ. Στο ΕΣΠΑ πλέον υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες αναφορικά με τη χρηματοδότηση οδικών έργων που συνδέεται με τη βιωσιμότητά τους, δηλαδή από το πόσο πολυσύχναστοι είναι. Η αναβάθμιση του τμήματος αυτού από την άλλη είναι μια σημαντική ανάγκη, όχι μόνο για να βελτιωθούν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας, αλλά και για να συμπληρωθεί ο περίφημος οδικός δακτύλιος στην Πελοπόννησο. Είναι ο άξονας που αποτελείται από τα τμήματα Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα-Τρίπολη και καταλήγει εκ νέου στην Κόρινθο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση