GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ και συγκρούσεις! ΜΑΖΙΚΕΣ διαδηλώσεις (κατά της ακροδεξιάς) στην Γαλλία...

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται από το βράδυ της Κυριακής σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι διαδ...


Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται από το βράδυ της Κυριακής σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι διαδηλωτές αντιτίθενται στην άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα.
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περίπου 4.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην Place de la République. Σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων.
Με το σύνθημα "Δεν θα περάσουν", που χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τη Γαλλία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, για να εκφράσει την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί μια θέση ενάντια σε έναν εχθρό, οι διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, στον απόηχο των σημερινών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών και της νίκης της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης.
«Οι νέοι γ...ε το Εθνικό Μέτωπο» και «Είμαστε πιο καυτοί, πιο καυτοί από τους φασίστες» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές νωρίς το βράδυ.
Περίπου 4.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην Place de la République, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που έκανε καταμέτρηση στα μέσα της νύχτας.
Από αυτούς τους 4.000 διαδηλωτές, η ίδια πηγή μέτρησε 500 «ριζοσπαστικά στοιχεία» και «113 στοιχεία υψηλού κινδύνου», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien
Στην γαλλική πόλη της Λυών, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Place des Terreaux πριν συνεχίσουν την πορεία τους στην υπόλοιπη πόλη, σύμφωνα με το Actu Lyon. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ατόμων που έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν κατά της αστυνομίας.
Αντιφασίστες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν επίσης στην Place de la Libération στο Auch, στο διαμέρισμα Gers, σύμφωνα με την La Dépêche.

Δείτε βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση